Megapool Hall of Fame: ontmoetings- en oefenruimte streetart/graffiti-artiesten

Foto: David Doelen / Heerlen Mijn Stad

Het leegstaande pand van de voormalige elektrogigant Megapool in Heerlen heeft in de afgelopen maanden meer kleur gekregen. Jongens uit de lokale streetartwereld – Mitchell Snippe, Ronald Link en Tom So – zijn in het winkelpand aan de Honigmannstraat 47 de Megapool HOF Hall of Fame begonnen.
Een plek waar streetart/graffiti-artiesten legaal en indoor kunnen sprayen, jongeren elkaar kunnen treffen en tegelijkertijd hun streetartkunsten kunnen verbeteren.

Hall of Fame

De begane grond is een galerie – de zogeheten Hall of Fame – waar het werk van gevestigde graffiti-artiesten pronkt. Niet alleen op de muren, ook op de deuren en zelfs op het meubilair.
Op de tweede verdieping bevindt zich de oefenruimte. Hier kunnen minder ervaren graffiti-artiesten sprayen en zichzelf verder ontwikkelen, eventueel met hulp van de ‘oude rotten’ uit het vak.
Het besloten atelier van de initiatiefnemers, dat oogt als een huiskamer waar mensen uit de streetartwereld van dromen, is gevestigd op de derde verdieping.

Foto: David Doelen / Heerlen Mijn Stad

Welkom

Megapool HOF is een galerie annex clubhuis waar iedereen van harte welkom is en elke zaterdag en zondag tussen 13.00 en 22.00 uur kan binnenlopen.

Lees óók het interview dat cultuurblog De Afgrond heeft afgenomen.

Tekst en foto’s: Heerlen Mijn Stad

Reacties