Morgen bekendmaking LVK-finalisten

Foto:

Morgen tussen 10.00 en 13.00 uur ontvangen 20 deelnemers aan het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer het heugelijke bericht van de stichting dat ze tot de finale van dit ‘konkoer’ zijn doorgedrongen. Die finale vindt vrijdag 10 februari 2017 plaats in een groot paviljoen op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen.

Foto: LVK Heerlen 2017

De plaatselijke organisatie, LVK Heerlen 2017, tekende vandaag het contract met één van de belangrijke partners, het Parkstad Limburg Theater (PLT). Vanwege de belangrijkheid is dat gedaan door de Heëlesje Hooglustigheed Ties Curfs Sjtadsprins van de Winkbülle, en directeur Bas Schoonderwoerd van PLT.

Ingemeten

Ook is afgelopen dagen het ‘Schouwburgplein’ nauwkeurig ingemeten, om er zeker van te zijn dat het grote paviljoen op de gewenste manier geplaatst kan gaan worden. Geruststellende conclusie: de landmeter heeft het paviljoen meetkundig op het plein geprojecteerd en het paviljoen, waarin 4.000 toeschouwers de finale zullen volgen, past!

Volgorde van optreden

Morgen weten we wie op vrijdag 10 februari in de finale staan.
Over de volgorde van optreden die avond is de Stichting LVK op dit moment al druk in beraad. Die indeling is géén eenvoudige klus omdat met tal van aspecten rekening gehouden moet worden.
Bijvoorbeeld het spreiden van liedjes uit eenzelfde plaats, de spreiding van de (automatisch geplaatste) ‘top 5’ van de hoofdjury zodat deze niet ‘bij elkaar gepakt zitten’ in het programma, het verdelen van de liedjes die door dezelfde tekstdichter/componist gemaakt zijn, de spreiding van muziekstijlen (denk aan walsen/marsen/up-tempo liedjes enzovoorts).
En last but not least het spreiden van de optredende solisten / duo’s / kleine of grote groepen.
Al die factoren bepalen uiteindelijk in welke volgorde de artiesten het podium betreden in de LVK-finale.

Reacties