Kings Of Leon en Martin Garrix nieuwe namen Pinkpop 2017

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Met de bevestiging van Kings of Leon en Martin Garrix zijn er weer twee prachtige namen toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2017. Met wereldwijd meer dan 21 miljoen verkochte albums en 38 miljoen verkochte singles is Kings of Leon een van de grootste rockbands van vandaag. Martin Garrix is de nummer 1 dj van de wereld en zal met een wervelende show op Pinkpop garant staan voor een dansende en bruisende festivalweide.

Eerder werd al de komst van Green Day, System Of A Down en Nu of Nooit winnaar The Ten Bells naar Landgraaf bekend.
Pinkpop 2017 vindt weer vertrouwd plaats tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf.
De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 11 maart 2017 via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster voorverkoop-adressen.

Kings of Leon

Kings of Leon bracht afgelopen oktober hun lang verwachte zevende album uit. Voor de opnames van ‘WALLS’ besloot de band terug te gaan naar hun opname roots in Los Angeles en werkte de band met de bekende producer Markus Barvs (Arcade Fire, Coldplay, Florence + the Machine). Het album is wereldwijd door critici en fans met groot enthousiasme ontvangen, zo schreef NME ‘Kings are well and truly back’ en werd het album meteen ‘3FM album van de week’. ‘WALLS’ bereikte de nummer 1 positie in de albumlijsten in Amerika en Groot-Brittannië. De band verkocht wereldwijd meer dan 21 miljoen albums en won meerdere Grammy Awards en is geen onbekende voor Pinkpop, zo was de band al een van de headliners op Pinkpop 2011 en 2013.

Martin Garrix

Martin Garrix (echte naam Martijn Garritsen) is een Nederlandse DJ en producer en werd afgelopen jaar verkozen tot populairste dj ter wereld door DJ Magazine. Daarmee was hij meteen de jongste dj ooit op nummer 1. In 2013 breekt de dan 17 jarige Martin Garrix wereldwijd door met zijn single ‘Animals’. De single komt in Groot-Brittannië binnen op nummer 1, waarmee de dj de jongste Nederlander ooit is met een nummer 1 notering in Groot-Brittannië. Tijdens de MTV EMA’s in Rotterdam ontving de 20 jarige awards voor beste World Stage-optreden en beste Electronische Act. Het zeer succesvolle jaar 2016 is voor de dj een opmaat naar een mogelijk nog succesvoller jaar met grote optredens op festivals in heel de wereld in het vooruitzicht. Het optreden op Pinkpop zal een van de weinige shows in eigen land zijn.

Gouden Tip

Bij Pinkpop horen fijne tradities zoals de ‘Gouden Tip’, waarbij de Pinkpop fans hun wensen kenbaar maken en hiermee het programma deels kunnen bepalen. Via de website en de facebook-pagina kan men vanaf woensdag 14 december tot 31 december a.s. drie favoriete acts opgeven. De Gouden Tip is voor de organisatie in al die jaren een uitstekend middel gebleken om te horen welke nieuwe acts men wil zien op Pinkpop en tevens maken de deelnemers kans op allereerste entreekaarten voor het festival.