Theatergroep Kuvri speelt jubileumvoorstelling in Cultuurhuis Heerlen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Liefst 4 dagen speelt theatergroep Kuvri komende twee weekends in het Cultuurhuis in Heerlen. De jubilerende toneelvereniging brengt, vanwege het feit dat ze dit jaar al 75 jaar op de planken staat, een bijzonder stuk voor het voetlicht: ‘Ing trouwrink maag neet pitsje’. Regisseur Erik Derikx van Kuvri heeft de bekende klucht ‘Een trouwring mag niet knellen’ van de Franse auteur Claude Magnier bewerkt tot een humoristisch stuk in het Limburgs dialect.

kuvri“Ing trouwrink maag neet pitsje…”

Je zult maar kunstschilder zijn – weliswaar van adel – maar geen rooie cent bezitten. En je vriendin – een bekend fotomodel – wil jou koppelen aan een alleraardigst meisje van rijke komaf om zo zelf ook financieel onafhankelijk te worden. De vader van dat meisje, een steenrijke zakenman, heeft er namelijk een flinke duit voor over om zijn dochter via een huwelijk een adellijke titel te bezorgen.
Om indruk op de rijke familie te maken, huurt onze arme kunstschilder een luxueus appartement op stand. Via een uitzendbureau wordt een butler aangenomen die pas een half uur voordat de aanstaande schoonfamilie komt kennismaken, arriveert. Kennelijk is er ergens toch iets mis gegaan….
Wanneer ook nog eens blijkt dat de vriendin van de adellijke kunstschilder nauwe banden onderhoudt met zijn toekomstige schoonvader, die op zijn beurt een avontuurtje met een Spaanse schone heeft gepland en daarvoor het mooie appartement wil lenen, wordt het er allemaal niet makkelijker op. En al helemaal niet als blijkt dat andermans schilderijen meer opleveren dan zijn eigen kunstwerken.
Tot overmaat van ramp komt de eigenaresse van het appartement veel vroeger van vakantie terug dan afgesproken. Komt er überhaupt wel een huwelijk..?

Informatie

Naar: ‘Een trouwring mag niet knellen’ door Claude Magnier.
Vertaling: J.v.d. Heiden en J. Lanting.
Bewerking en regie: Erik Derikx.

Datums en aanvang:

  • zaterdag 29 oktober (première), 20.00 uur;
  • zondag 30 oktober, 14.30 uur;
  • zaterdag 5 november, 20.00 uur;
  • zondag 6 november, 14.30 uur.

Entree: € 9,50.

U kunt hier digitaal reserveren, of telefonisch bij Hanny Boonstra op 045 – 563 07 03 uw kaarten bestellen.

Reacties