ZEP brengt HAMLET remix in Parkstad Limburg Theater Heerlen

Foto: Serge Ligtenberg / ZEP theaterproducties

Vierhonderd jaar na de dood van Shakespeare brengt ZEP Theaterproducties Shakespeares beroemdste werk naar het theater: HAMLET. Regisseur Peter Pluymaekers (Othello, 2015) bewerkt samen met rapper Brainpower het iconische stuk tot een actuele thriller.
De voorstelling is te zien op 17 oktober in Theater Heerlen.

Zijn of niet zijn?

Hamlet gaat over de prins die alles op het spel zet om zijn vader te wreken. Hij moet niets hebben van de liefde tussen zijn moeder en oom Claudius. Als een mysterieuze verschijning hem toevertrouwt dat zijn vader door Claudius is vermoord, zint Hamlet op wraak. Hij raakt verscheurd tussen zijn boosheid en de loyaliteit aan zijn moeder. Hamlet belandt in een tweestrijd: zijn of niet zijn? Dat is de vraag.
Na het zeer succesvolle Othello (2015) bewerkt ZEP opnieuw een klassieker tot een unieke en eigentijdse versie. Regisseur Peter Pluymaekers plaatst Shakespeares meest opgevoerde toneelstuk in een hedendaagse Arabische setting. De tekst wordt vertaald door Brainpower en gespeeld door een topcast met Tarikh Janssen in de hoofdrol. Hamlet is een fysiek gespeelde thriller vol humor, adrenaline, zang en spoken word.

ZEP Theaterproducties

ZEP werd opgericht in 1998 met als doel gedurfd, spraakmakend en kwalitatief hoogwaardig theater te maken voor een jong-van-geest publiek. Regisseur Peter Pluymaekers bewerkt klassiek toneelrepertoire tot rauwe en toegankelijke voorstellingen met een literaire inslag. In zijn voorstellingen vertaalt hij de essentie van dit repertoire naar de wereld van nu, onder andere door uitingsvormen uit de populaire cultuur te gebruiken. Het resultaat is een hedendaagse stijl – mét respect voor de klassieke theatertraditie – die succes boekt bij zowel jongeren als volwassenen.

Cast

Tarikh Jansen (Smoorverliefd, Ik Ook Van Jou), Jouman Fattal (Project Orpheus), Gürkan Kücüksentürk (Taart, Het Schnitzelparadijs), Nanette Edens (Colombina 2010), Abdelkarim el Baz (Staal), Evrim Kroon-Akyigit (Levenslied), Said El Abboudi.

 

Reacties