Reizende tentoonstelling Archeologie Buitenring Parkstad Limburg in Heerlen, Kerkrade en Schinnen

Foto: Buitenring Parkstad Limburg

Tijdens de Nationale Archeologiedagen – in het weekeinde van 14 tot en met 16 oktober – reist de Buitenringbus rond met een compacte tentoonstelling over archeologie bij het project Buitenring Parkstad Limburg, de 26 kilometer lange nieuwe verbinding tussen de gemeenten in de regio Parkstad. Tijdens de aanleg hiervan is veel interessant archeologisch materiaal uit de bodem gekomen, zoals delen van een Romeinse weg.

Romeinse aanpak wegenbouw

De pop-up tentoonstelling rijdt rond in een Buitenringbus en laat een parallel zien tussen de aanleg van een Romeinse weg en de impact daarvan op de regio. Er is een landmeter aanwezig, verkleed als Romein, die je meeneemt in de tijd van toen. Hij vertelt je meer over het gereedschap en meetinstrumenten die gebruikt werden voor de wegenbouw en voor aanleg van steden. Wie nog nooit gehoord heeft van de Groma, Dioptra en de Chorobates, kan zijn licht opsteken bij de Romeinse landmeter.

Waar?

Wil je ook ontdekken welke verhalen er allemaal in de bodem van Parkstad verstopt zitten? Bezoek dan de rijdende tentoonstelling, die tot stand is gekomen in samenwerking met het Thermenmuseum in Heerlen.

Op vrijdag 14 oktober staat de tentoonstelling bij het Thermenmuseum in Heerlen ter gelegenheid van de opening van hun nieuwe tentoonstelling ‘Bouwen om te baden’. Iedereen is hier vanaf 15.00 uur van harte welkom.

Op zaterdag 15 oktober is de Buitenringbus in Kerkrade (hoek Krichelbergweg / Heiveldstraat).

Op zondag 16 oktober in Schinnen (parkeerplaats tegenover Kasteel Amstenrade aan de Hagendorenweg, Amstenrade).

Beide dagen van 10.00-16.00 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer informatie is hier te vinden.

Reacties