Mr. Pinkpop sponsort jonge Limburgse band Statesmen

Foto: Buro Pinkpop / Statesmen

Jan Smeets, festivaldirecteur van Pinkpop, riep begin vorige maand via social media alle Popronde-coördinatoren op om de jonge Limburgse band STATESMEN te boeken. Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door heel Nederland. Inmiddels heeft STATESMEN optredens in meer dan 20 steden op zak vanaf midden september tot en met eind november. Om de jongens letterlijk op weg te helpen sponsort de festivaldirecteur een tourbus voor de jonge Limburgse band gedurende hun Popronde-tour.

‘De Popronde is een geweldig initiatief om bands hun eerste tourervaring op te laten doen. De bands die mogen deelnemen spelen zo door heel Nederland met telkens een nieuw publiek voor hun neus. De gages die de bands hiervoor ontvangen zijn relatief lager dan normaal, waardoor ze vaak niet uit de kosten komen qua vervoer en benzine. Ik geloof erg in de jongens van STATESMEN, vandaar dat ik besloten heb om ze een handje te helpen en de huur van hun tourbus gedurende de Popronde te sponsoren’, aldus Jan Smeets. Popronde Nederland ontving in 2014 de Jan Smeets Award, een geldbedrag ter waarde van maar liefst € 20.000,-.

Frontman Stan kon zijn oren niet geloven toen hij het nieuws hoorde: ‘We vinden het al helemaal te gek dat Jan überhaupt in ons gelooft, maar dat hij ons ook nog sponsort is echt fantastisch. We konden onze oren echt niet geloven, maar we zijn er ontzettend blij mee. We kunnen Jan dan ook niet vaak genoeg bedanken. We zijn zelf menig bus-verhuurbedrijf in de buurt langsgegaan, maar het type busje dat wij zochten is eigenlijk alleen te huur bij de echte tourbusbedrijven. Financieel zijn wij als band nog niet in staat om dit soort tourbussen te huren. Jan Smeets maakt het nu mogelijk dat wij als band samen en ook nog eens heel comfortabel door het hele land kunnen reizen met onze eigen bus. Niet alleen past onze hele backline en zanginstallatie erin, de bus biedt ook nog eens plaats aan de band en onze crew. Wat willen we nog meer!’

Over STATESMEN

Nog voordat STATESMEN ook maar één song heeft uitgebracht weet de band zich begin 2016 al te verzekeren van een platencontract én boekingsdeal. STATESMEN is een vierkoppige band die zijn oorsprong vindt in Limburg en bestaat uit Stan Smeets (Echt), Jerôme Lenders (Kessel), Bram Peters (Heerlen) en Jesse Hanssen (Kessel-Eik). Het viertal speelt stevige, catchy pop met elektronische invloeden. De slim geschreven nummers doen denken aan acts als The 1975, Walk The Moon, Kings of Leon en The Killers. Live kan het stampen, dreunen, meeslepen en zet het aan tot dansen. Alles uiteraard met het herkenbare ‘STATESMEN’ geluid.

Buro Pinkpop

Buro Pinkpop is een cultureel productiebedrijf. Naast de productie van het Pinkpop festival organiseert Buro Pinkpop ook het Bluesrock Festival, Pinkpop Classic, Breakfest, Kunstbende Limburg en diverse concerten in Limburgse popzalen. Tevens verzorgt Buro Pinkpop de Nederlandse boekingen en het management voor o.a. Urbanus.

Over Popronde

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2016 strijkt Popronde neer in 40 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad spelen op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafés, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein. De Popronde is in elke stad gratis toegankelijk.

Reacties