Ondanks brandstichting gaat onthulling van beelden David Bade door

Foto: SCHUNCK*

Op zaterdag 17 september worden in Rennemig 2 nieuwe beelden van kunstenaar David Bade onthuld die in samenwerking met wijkbewoners tot stand zijn gekomen. De onthulling stond op losse schroeven nadat het afdekzeil, waarmee een van de beelden tot de onthulling beschermd was, woensdagnacht in brand werd gestoken.

De kunstenaar, de buurtbewoners en SCHUNCK* lieten zich niet door de vandalen ontmoedigen en hebben alle zeilen bij gezet om de schade te repareren vóór de geplande onthulling op zaterdag 17 september. Zij nodigen iedereen dan ook uit voor de onthulling van het beeld en de start van ‘Bades tafeltje-dek-je-tour’, om 14.30 uur op het Belemnieterf/Amonieterf.

In de zomer van 2015 heeft David met zijn mobiele atelier, een oude loempiakraam, Rennemig bezocht en is hij samen met wijkbewoners gaan kleien. De gezichten en elementen die hij samen met de wijkbewoners heeft gekleid zijn verwerkt in het beeld. Buurtbewoners hebben zelf de plaatsingslocaties op het op het Belemnieterf/Amonieterf en op het Beersdalplein aangegeven.

David Bade tekent Heerlen onder de tafel

Sinds de zomer van 2013 komt beeldend kunstenaar David Bade met regelmaat naar Heerlen. Hij werkt dan in opdracht van SCHUNCK* aan het project ‘David Bade tekent Heerlen onder de tafel’. Op basis van ontmoetingen en gesprekken met inwoners van de stad maakt David Bade kunstwerken. Deze werken geven inzicht in de stad en de levens van haar inwoners en worden opgenomen in de Gemeentelijke kunstcollectie.

‘Bades tafeltje-dek-je-tour’; september en oktober 2016

De komende 3 weekenden kan er onder begeleiding van een gids, een fietstour worden gemaakt langs locaties waar David heeft gewerkt voor de inmiddels meer dan 70 kunstwerken. Van de huiskamer tot de frituur, langs de Zeeman tot aan SCHUNCK*: alle tien locaties zijn op de zaterdagen en zondagen 17 en 18, 24 en 25 september en 1 en 2 oktober open. Aanmelden voor de begeleide tour of het downloaden van de routekaart voor bezoek op eigen gelegenheid, kan via www.schunck.nl/agenda. Ook is er een catalogus van alle werken tot nu toe, verkrijgbaar.

Reacties

Cookieinstellingen