Vernieuwde bibliotheek in SCHUNCK* Glaspaleis zaterdag officieel open

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Het tweede weekend van het nieuwe cultureel seizoen staat in SCHUNCK* geheel in het teken van de vernieuwde bibliotheek in het Glaspaleis, de jaarlijkse Boekenmarkt op het Pancratiusplein en de tentoonstelling ‘SPIELEREI-Kunst om mee te spelen‘.

Feestelijke dag

Het wordt een feestelijke dag waar van alles te zien en te beleven valt.
Om 12.00 uur opent wethouder Martin de Beer officieel de nieuw ingerichte bibliotheek in het Glaspaleis. De hele dag is er een divers programma van traditionele gedrukte media tot digitale en nieuwe media: van A naar Z en – ook! – van 0 tot 1. Met 3D-printing, virtual reality experiences, workshops voor kinderen en de multimediavoorstelling C.a.p.e. Drop-Dog van het Brusselse collectief CREW-Eric Joris.

Boekenmarkt

Op het Pancratiusplein presenteren meer dan 30 aanbieders op de jaarlijkse boekenmarkt een grote variëteit van boeken en andere gedrukte media. De Boekenmarkt duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Presentje

Voor alle bezoekers van de bibliotheek ligt deze dag een presentje klaar!
Biebleden hebben op vertoon van hun bibliotheekpas op zaterdag september gratis toegang tot de nieuwe expositie SPIELEREI-Kunst om mee te spelen. Ervaar in het museum hoe het is als kunst u uitdaagt tot méér dan alleen maar kijken. Het museum is zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Reacties