Vanavond openlucht filmvoorstelling in het Aambos in Heerlen

Foto: Still uit trailer 'A walk in the woods"

Filmhuis De Spiegel zet haar projectoren niet stil tijdens Cultura Nova. In tegendeel. Tijdens het festival presenteren zij iedere avond een voorstelling op het festivalplein voor de Heerlense stadsschouwburg.

Buitenspiegel

Daaraan voorafgaand, vandaag zaterdag 27 augustus, opent De Spiegel haar seizoen met een gratis openlucht-filmvoorstelling in het Aambos in Heerlen. De ingang hiervoor is aan de Molenberglaan.

Het voorprogramma begint om 20.30 uur met een optreden van ‘Dizzy Robby & Blues Raiders’, waarna om 21.30 de Amerikaanse speelfilm ‘A walk in the woods‘ uit 2015 te zien is, met in de hoofdrollen Robert Redford, Nick Nolte en Emma Thompson.

A walk in the woods

“Als je jezelf tot het uiterste dwingt, krijg je pas echt lol. We hebben allemaal wel eens die avontuurlijke neiging gehad om die ene uitgestelde reis te maken, die plek te bezoeken waar je van droomt, of gewoon met je rugzak het huis uit te lopen en dan maar zien waar je uitkomt. In A Walk in the Woods, naar het gelijknamige boek, proberen Redford en Nolte ons te overtuigen dat je hier nooit te oud voor bent.
Deze zeventig-plussers wuiven alle adviezen weg en tegen beter weten in maken ze het ambitieuze plan om een wandelroute te lopen van ruim 3000 kilometer. Van deze ‘Appalachian Trail’ haalt de gemiddelde jongere het einde niet. Tijdens de tocht leert Redford los te laten en Nolte niet zo snel op te geven. Over vriendschap, succes en avontuur in de wildernis. (M.v.H.)”

★★★★ Filmpjekijken.nl:

“De makers hebben alles uit de kast getrokken om de schitterende landschappen zo goed mogelijk in beeld te brengen (…) De film heeft veel lucht, maar ook een serieuze ondertoon en dat vormt zichzelf tot een sterk geheel.”

Reacties