Godin brengt extra bezoek aan Heerlense binnenstad

Foto: La Fura dels Baus/Cultura Nova

Nadat zij vanavond het internationaal theaterfestival Cultura Nova zal openen brengt Aphrodite, de godin van de liefde, morgenmiddag een extra bezoek aan de binnenstad van Heerlen.

'Aphrodite' van La Fura Dels Baus Festival Cultura Nova HeerlenStadsparade Aphrodite

Het befaamde spektakelgezelschap La Fura dels Baus begint morgen rond 14.00 uur op het festivalplein bij de schouwburg aan deze extra stadsparade.
Samen met Diversão! Sambaband Heerlen loopt het gezelschap via de Geleenstraat en Raadhuisstraat naar het Raadhuisplein om daar de reuzenpop van Aphrodite op te pikken. Vervolgens gaat het via de Dr. Poelsstraat en de Saroleastraat naar de Bongerd en vandaar naar het Pancratiusplein waar een dans met het publiek zal plaatsvinden.
Vervolgens gaat de streetparade, hopelijk met veel publiek, dezelfde route in omgekeerde richting terug. Aphrodite gaat retour naar het Raadhuisplein, en Sambaband Diversão vervolgt de route terug naar Park Urbana op het Burgemeester van Grunsvenplein.

Heerlen Mijn Stad en Cultura Nova organiseren samen met La Fura dels Baus en participanten deze bijzondere optocht, die uiteraard gratis toegankelijk is voor jong en oud!

U kunt meelopen of langs de route komen genieten van dit bijzondere schouwspel!

Nieuwe traditie?

Deze Griekse godin van de liefde treedt met haar rondgang door Heerlen in de voetsporen van L’Etranger (de grote pop van Os Gemeos aan het Schelmenhofje) en ‘Godzilla’ van Plasticiens Volants, die vorig jaar door het centrum van Heerlen wandelde.

Reacties