Zondag ‘historische Landbouwdag’ bij Nonke Buusjke in Schinveld

Foto: VVV Zuid-Limburg

Op zondag 31 juli vindt bij Nonke Buusjke de Historische Landbouwdag plaats van 10.00 tot 17.00 uur plaats. Met tal van activiteiten gaat Nonke Buusjke terug in de tijd om de bezoekers een onvergetelijke en nostalgische dag te bezorgen.

Op de naastgelegen velden van de Stichting Historische Landbouw wordt de hele zondag met de paarden op het land gewerkt zoals enkelen onder u zich dit wellicht nog kunnen herinneren. Bij goed weer kan er ook geoogst worden. Er wordt informatie verstrekt over de unieke verzameling van oude granen en gewassen op deze akkers.

Bakken, honing en tuinieren

Nonke Buusjke zal op die dag zorgen voor heerlijke zelfgebakken vlaaien. En de bakkers van Nonke Buusjke bakken broden die u kunt kopen. Bij imkers kunt u terecht voor interessante verhalen over de bijen en de door deze ‘volken’ gemaakte honing kopen. Verder is er een stand van de tuinploeg met informatie over ecologisch tuinieren (Stichting Velt) en is de tuin te bezichtigen.

Diverse activiteiten

Natuurmonumenten is aanwezig en zal u voorzien van informatie over de Schinveldse bossen. Daarnaast hebben zij enkele verrassende activiteiten, ook voor kinderen! U kunt tevens, onder begeleiding van de boswachter, een boswandeling maken. U kunt zich hiervoor ook vooraf aanmelden op vaste tijdstippen via www.nm.nl/agenda.

Ook de Heemkundevereniging is aanwezig, in het Nonkeshoes. Zij zorgen voor leuke verhalen, boeken en andere artikelen, onder andere over het mijnverleden, en houden enkele inspirerende dialectvoordrachten.

De Besjen van Stein zijn aanwezig en in hun klederdrachten vrolijken zij het binnenplein op met hun aanwezigheid en hun handwerkzaamheden. Ga even zitten en geniet van dit authentieke schouwspel.

In het Thei Berkershoes presenteert restaurant ‘Biej de tant’ diverse hapjes die in het tijdsbeeld van Nonke Buusjke passen. Voor de liefhebbers schenkt Dorpsbrouwerij de Maar uit Jabeek diverse speciaal biertjes; uiteraard ook het bier van de witte Juffer, gebrouwen met het graan van de akkers bij Nonke Buusjke.

Er zijn parkeerplaatsen aanwezig in de buurt van Nonke Buusjke. Toch roepen we u op, om de beleving compleet te maken, een wandeling of fietstocht naar Nonke Buusjke te maken, zo geniet u nog meer van de Schinveldse Bossen.

Voor één entreeprijs van € 4,- per persoon kunt u aan alle activiteiten deelnemen.

Bezoekadres: Heringsweg 5a, Schinveld.

Reacties