Finale Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2017 op ‘Park Bekkerveld’ in Heerlen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl/Stichting LVK

De 41ste finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2017 vindt op 10 februari 2017 in Heerlen plaats.

In samenwerking met de Stichting LVK en L1 organiseert de ‘Heëlesje Vasteloavesvereniging de Winkbülle’ de eindstrijd van dit ‘officieuze carnavals songfestival’ in een groots paviljoen dat op het Bekkerveld speciaal voor deze gelegenheid wordt opgetrokken.
Het is de eerste keer dat het ‘konkoer’ Heerlen aandoet, en dus mogen we wellicht uitzien naar een thuiswedstrijd voor Paul en Leo en/of duo ‘Vee & Dee’, indien zij zich voor de eindstrijd weten te plaatsen.

‘Park Bekkerveld’ is de locatie op loopafstand van het stadscentrum waar regelmatig andere grote evenementen plaatsvinden, zoals circussen en het popfestival ParkCity Live.

Route naar de finale

De aanloop naar deze finale in de Parkstad begint vanzelfsprekend op de elfde van de elfde. Vanaf die datum kunnen liedjes voor deze 41ste editie worden ingestuurd via de website van de stichting LVK. Insturen kan tot 5 december 2016. Daarna buigt de hoofdjury zich op 10 en 17 december over de inzendingen en bepaalt dan welke 60 liedjes doorgaan naar de 3 halve finales.

Deze halve finales vinden plaats op 6, 13 en 20 januari 2017.
Op 28 januari wordt bekend welke liedjes het grote podium in Heerlen zullen betreden op vrijdag 10 februari 2017 in de finale van de 41ste editie.

Begin dit jaar vond de finale van het LVK plaats in Venray, waar duo Spik & Span uit Susteren als winnaar uit de stembus kwam.

Voor meer informatie: www.stichtinglvk.nl.

 

Reacties