Ontwikkeling Limburgse dramaserie Heuvelland van start

Heuvelland is de werktitel van een nieuwe, spannende, Limburgse dramaserie die momenteel in ontwikkeling is. De serie, vallend binnen de genres ‘thriller, mysterie, avontuur’ is een idee van Robin Peeters, waarbij professionals en amateurs uit de filmwereld gaan samenwerken.

Heuvelland

Heuvelland beslaat 5 of meer episodes die via een online (on demand) platform gedistribueerd zullen worden. Over iedere episode van Heuvelland ontfermt zich een professionele, talentvolle, Limburgse filmregisseur. Ook andere sleutelposities, zoals camera, licht en geluid, worden door professionals ingevuld. Bij de overige disciplines vervaagt de grens tussen professionals en amateurs. Daarbij ontwikkelt Mosasaurusfilm de storyline van Heuvelland, terwijl een team van Limburgse scenarioschrijvers deze verhaallijn verder uitwerkt.

Limburgs talent

Mosasaurusfilm houdt als (creatief) producent toezicht op de continuĂŻteit met betrekking tot de stijl en het karakter van de serie. In de serie wordt deels het Limburgse dialect en deels Nederlands gesproken. Het verhaal herbergt meerdere kleurrijke personages die veel ruimte bieden aan Limburgs acteertalent, zowel professionals als amateurs. Daarnaast zullen vooral scenarioschrijvers, camera- en geluidsmensen en andere technici uit deze regio hun steentje kunnen bijdragen. Op deze manier dragen een groot aantal regionale makers en instanties bij aan de ontwikkeling van de serie Heuvelland, die volledig in Limburg wordt opgenomen.

De dramaserie komt tot stand als samenwerkingsverband tussen het Huis voor de Kunsten Limburg en producent Mosasaurusfilm. Het project stelt zich ten doel Limburgse filmmakers -professionals en amateurs – te laten samenwerken aan een kwalitatief hoogwaardige filmproductie van Limburgse bodem, en de filmtalentontwikkeling in deze regio te bevorderen. De productie moet een kwaliteitsproduct worden waarmee zowel regionale filmmakers als Limburg zich kunnen profileren.

Reacties