Zomerattractie Kerkrade: rondrit in speciale Beleefbus

Foto: VVV Zuid-Limburg

Deze zomer heeft Kerkrade er een attractie bij: de Beleefbus Kerkrade Experience. Vanmiddag om 13.00 uur is de eerste rit voor publiek vanaf het Parkstad Limburg Stadion.

Deze unieke bus is op zich al een rijdende attractie, en verbindt bovendien de vele toeristische trekkers en bezienswaardigheden die Kerkrade rijk is. Gedurende de ruim anderhalf uur durende rit genieten de passagiers van entertainment en films. En dat voor een ritprijs van slechts één euro per persoon. “Kerkrade heeft de toerist én de mensen uit de regio zoveel te bieden. Ook de buitenkant van de bus straalt dat aan alle kanten uit. Want de Beleefbus is rondom volledig beplakt met mooie plaatjes en is daarmee een rijdende reclame voor onze stad,” aldus wethouder Tim Weijers die het Toerisme in zijn portefeuille heeft.

Beleefbus: volop verrassingen

Vanaf vandaag 22 juni tot en met 17 september rijdt de Beleefbus iedere woensdag rond van 13.00 uur tot 17.00 uur en iedere zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De halteplaatsen bevinden zich nabij de Markt (Kerkrade Centrum), op het Museumplein, bij Abdij Rolduc, bij GaiaZOO en op de Rodaboulevard Kerkrade.
Daarnaast komen de volgende locaties aan bod: het Wormdal, de Anstelvallei, de Botanische tuin, Schacht Nulland en de zaterdagmarkt van Eygelshoven. Onderweg worden er niet alleen leuke impressies getoond, maar staan de passagiers ook diverse verrassingen te wachten. Zo stapt bij Schacht Nulland een echte ‘koempel’ in mijnwerkerskleding in om zijn verhaal te vertellen, en worden er diverse kortingscoupons en een gratis plattegrond met toeristische attracties uitgedeeld. De bus is helaas niet rolstoeltoegangelijk.

Een waar avontuur

De eerste rit van de Beleefbus, speciaal voor genodigden, vond afgelopen zaterdag 18 juni plaats.
De Beleefbus is een initiatief van de gemeente Kerkrade, maar zou niet mogelijk zijn zonder de enthousiaste medewerking van diverse Kerkraadse partners en VVV Zuid-Limburg. Wethouder Tim Weijers: “Zij juichen deze pilot van harte toe en daarom is dit een uitstekende manier om te onderzoeken of we verbindingen tot stand kunnen brengen en een extra attractie kunnen toevoegen aan het huidige overweldigende aanbod. Waarvoor we overigens onlangs als regio Parkstad de WTTC-Award voor ‘Beste reisbestemming van de Wereld’ hebben ontvangen. Wellicht biedt deze pilot een goede basis om dit in de toekomst op regionaal niveau te implementeren.”

Klik hier voor meer informatie en de vertrektijden.

Reacties