Opwarmen voor Pinkpop in de Oefenbunker tijdens de ‘Nacht van Pinkpop’

Foto: Poppodium de Oefenbunker

In de Oefenbunker in Landgraaf, in de achtertuin van Pinkpop, vindt aanstaande donderdag voor de tweede keer de ‘Nacht van Pinkpop’ plaats. De organisatie hoopt hiermee een traditie in gang gezet te hebben. Voordat in het weekend het festivalgeweld op Megaland losbarst, kun je alvast warmdraaien met optredens van Birth Of Joy, Canshaker Pi en Storksy.

De Nacht van Pinkpop wordt georganiseerd door Poppodium Oefenbunker, Poppodium Nieuwe Nor en Parkstad Limburg Theaters.

Aïcha Cherif

Aïcha Cherif is een 18-jarige singer-songwriter uit MaastrIcht. Gewapend met elektrische gitaar en een dijk van een stem, heeft ze onlangs Kunstbende Limburg 2016 gewonnen, waardoor ze op 18 juni in de landelijke finale in TivoliVredenburg, Utrecht staat. Haar stijl is indie-rock/pop. Haar muziek wordt vaker gekoppeld aan die van Sia Furler en Jeff Buckley. Deze avond begint met kippenvel.

Canshaker Pi

Niemand minder dan Stephan Malkmus (Pavement) produceerde de debuut EP van de jonge Amsterdamse slackerrockers van Canshaker Pi. Fans van Pavement en Dinosaur Jr. kunnen dan ook hun hart op halen op scherpe liedjes van deze rammelende branieschoppers.

Storksky

Rockduo Storksky doet een laatste warming-up in de Oefenbunker voordat ze vrijdag de Pinkpop tent afbreken. Michiel Claessen nam zijn debuut plaat op 6 verschillende drummers waaronder Mario Goossens van Triggerfinger en Tim van Delft van De Staat.

Birth of Joy

De psychedelische bluesrockers van Birth Of Joy speelde een aantal jaar geleden al op Pinkpop. In februari bracht het Utrechtse trio Get Well uit, volgens OOR een ijzersterk album met de blauwdruk voor een zeer overtuigende liveset. Dit laatste bewijzen ze dan ook meermaals op de podia en festivals in binnen en buitenland.

Reacties