Nog minder dan 4 dagen te gaan naar Pinkpop 2016

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Komende vrijdag om klokslag één uur ’s middags gaan de poorten van het Megalandterrein in Landgraaf van het slot om de daarop aansluitende 3 dagen dagelijks zo’n kleine 70.000 bezoekers doorgang te verlenen naar het Pinkpop-festival. Dit jaar wordt de 47ste editie van dit Limburgse popfestival gespeeld.

De voorbereidingen voor het driedaags popfestival zijn in volle gang. De podia zijn opgebouwd, de tenten staan. De hekken rond het terrein zijn geplaatst, en ook op de andere bekende plaatsen in de nabijheid van het festivalterrein zijn de hekwerken inmiddels geplaatst om alles in goede banen te leiden.

Organisatie

Je zou verwachten dat bij het voor de 47ste keer organiseren van ’s lands bekendste popfestival — volgens het Guinness Book Of Records is Pinkpop het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival in Nederland — je geen verrassingen meer zult tegenkomen. En al zullen de meeste zaken vrij routinematig door de mannen en vrouwen van Jan Smeets worden uitgerold en afgehandeld, toch blijft iedere editie van het festival om voortdurende attentie vragen. Naast aandacht voor de talrijke nieuwigheden, want een festival als Pinkpop is voortdurend in beweging en ontwikkeling, zijn het vooral de actuele gebeurtenissen waarop gefocusd moet worden. Met dit jaar natuurlijk de beveiliging van een massabijeenkomst als Pinkpop in het brandpunt van de belangstelling, als onontkoombaar gevolg van de terreuraanslagen in Parijs en Brussel.

Donkere wolken Pinkpop 2014
Donkere wolken Pinkpop 2014

Donder en bliksem

En dan vanzelfsprekend het weer, een zo mogelijk nog meer ongrijpbare factor die Jan Smeets en de zijnen de nodige kopzorgen zal geven. Niet alleen vanwege de enorme onweersbuien tijdens Pinkpop 2014, maar vooral vanwege de weersgesteldheid in Europa van de afgelopen tijd. Afgelopen zaterdag nog zorgden onweersbuien boven Eersel voor een vroegtijdige beëindiging van het optreden van dj Martin Garrix en een massale publiekshurksessie op het multilokale dancefestival Flying Dutch. En jongstleden zondag mocht de afsluitende dag van de Duitse evenknie van Pinkpop, Rock am Ring, van de autoriteiten zelfs helemaal geen doorgang vinden vanwege het voorspelde noodweer.

Storsky

Als de weergoden Pinkpop komend weekeinde gunstig zijn gestemd en we code ‘roze’ krijgen in plaats van oranje of geel, dan zullen vrijdag 10 juni om kwart voor vier de eerste tonen uit de versterkers van Storsky schallen. Als winnaar van de popwedstrijd Nu of Nooit zal het Maastrichts-Sittards duo een professionele show vol alternatieve rock neerzetten op de Brand Bier Stage, ofwel in ‘de tent’ naast de Mainstage waar later de Red Hot Chili Peppers de eerste dag even voor middernacht zullen afsluiten. Als de maag van Peppers’ frontman Anthony Kiedis tenminste niet alsnog gaat opspelen.

Reacties