Zaterdag 23 april weer een ‘Heëlesje Joarmaat’

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Zaterdag 23 april is het centrum van Heerlen weer het toneel voor de inmiddels traditionele “Joarmaat” (Jaarmarkt), de grote jaarlijkse voorjaarsmarkt in hartje stad die zijn 14e editie tegemoet gaat.
Bezoekers kunnen verspreid over de hele binnenstad deelnemen aan speciale activiteiten, rondstruinen langs 300 marktkramen en genieten van kunst, muziek en vermaak.
Er is nog plek voor straatmuzikanten; zij kunnen zich nog tot 15 april aanmelden!

Curiosamarkt, plattelandsleven en vermaak op de Bongerd

Op de Bongerd is een curiosamarkt en een draaimolen. Ook is er een grote kinderboerderij met knuffelkoeien, een schaapskudde met lammetjes en konijnen en een boerderijmuseum met antieke tractoren.

Bekende standwerkers op de Saroleastraat

In de Saroleastraat maken standwerkers een echt show van de verkoop, met humor en demonstraties. Hier vindt u ook bekende standwerkers tussen zoals voormalig Nederlands kampioen standwerken, Paul Bol, de ‘koningin van St. Joep’ Lydia van der Ruit, en de bekende Marc Demeyer uit Vlaanderen.

Culinaire specialiteiten, traditie en boekenmarkt op het Pancratiusplein

Op het Pancratiusplein zijn (Limburgse) specialiteiten te vinden zoals honing en asperges. In een traditionele rookoven wordt vis gerookt. Er zijn ook verschillende oude ambachten. Verder is er als vanouds een boekenmarkt met onder andere lp’s en stripboeken. Schunck Muziekschool zorgt voor live muziek op het terras van Schunck aan het Pancratiusplein.

Kunstmarkt, workshops en gezondheid in de Geleenstraat

In de Geleenstraat is een grote kunstmarkt. Naast ruim 50 kramen met kunst zijn hier workshops en demonstraties van kunstenaars. Op het plein voor het stadhuis staat een terrasje waar vegan maaltijden/hapjes geserveerd worden. Verder is hier een kleine gezondheidsmarkt.

Oproep aan muzikanten, meld je aan!

Heerlen biedt dit jaar voor de zesde keer ruimte aan muzikanten, die live optreden op podia door de stad. Er is nog plek! Doe je mee? Je kunt je tot 15 april aanmelden via [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen