Eerste aanzet tweede mega-mural Heerlerbaan gemaakt

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Vandaag zette Isaac Tin Wei Lin zijn eerste forse penseelstreken voor de tweede mega-mural, die in de loop van deze maand op de blinde kopgevel van een hoogbouwflat aan de Peter Schunckstraat in stadsdeel Heerlerbaan zal verschijnen.

De uit Philadelphia (US) afkomstige streetart kunstenaar kreeg daartoe een maagdelijk blank ‘betonnen doek’ van zo’n 13 bij 40 meter tot zijn beschikking van woningstichting Weller. Hierop moet voor het einde van de maand een tweede mural tot stand zijn gebracht. Enkele tientallen meters verderop fronst sinds 2014 namelijk al de bedenkelijke kop van een reusachtig zwart-wit portret zijn wenkbrauwen, een creatie van de Duitse kunstenaar Hendrik Beikirch.

‘XXL Gallery’

Maar het blijft niet bij slechts twee murals op de Peter Schunckflats.
Binnenkort begint de Argentijns-Spaanse kunstenares Hyuro aan een derde muurschildering. Daarna verschijnen de komende twee jaar nog eens zes murals op de kopgevels van vijf flats aan de Peter Schunckstraat op Heerlerbaan.
Met dit ‘XXL Gallery’ project wil Weller deze flats, die onlangs geheel gerenoveerd en toekomstbestendig zijn gemaakt, nog meer uitstraling geven en tevens aansluiten bij het ‘urban’-gedachtegoed van de gemeente Heerlen.

Resultaat

De murals van Tin Wei Lin en Hyuro worden op vrijdag 31 augustus onthuld. Aan het einde van de parade ‘Duende’ die in het kader van Heerlerbaan100 en Cultura Nova dan door Heerlerbaan trekt.
Nu al benieuwd naar hoe de nieuwe mural eruit gaat zien?
De eerste zwarte strepen op een witte ondergrond van vandaag zeggen natuurlijk nog niets over het uiteindelijke resultaat. Vaak maakt Isaac Tin Wei Lin heel kleurrijke schilderijen en murals.
Klik hier voor enkele afbeeldingen van eerdere murals van Isaac Tin Wei Lin.