Jubileumeditie kunstexpositie ‘De Poorten van Reijmerstok’ al begonnen

Foto: VVV Zuid-Limburg

‘De Poorten van Reijmerstok’ is een tweejaarlijkse internationale kunstexpositie die wordt georganiseerd in Reijmerstok. Op tweede Pinksterdag, maandag 21 mei 2018, vindt de tiende expositie plaats. Het thema van deze jubileumeditie is ‘Natúúrlijk Reijmerstok’.

Maar in aanloop naar deze tweede Pinksterdag zijn al twee projecten van start gegaan.
Street Art artist Wesley van Heugten uit Heerlen werkt momenteel aan 10 kleine graffiti kunstwerkjes op verschillende en verrassende plekken in en rond het dorp. Heel anders is het werk van Jonathan Wanders dat groots en volop belicht wordt gepresenteerd langs de Provinciale weg.

Street Art Project

Foto: VVV Zuid-Limburg

Wesley Dazetwo van Heugten uit Heerlen werkt stilletjes aan een tiental kleine kunstwerkjes verspreid in het dorp. Deze kunstwerkjes zullen een blijvende herinnering zijn aan 10 keer “Poorten van Reijmerstok”. De kunstwerkjes hebben elk een afmeting van circa 10 bij 10 centimeter.
Wesley kom je zo af en toe tegen met zijn rolkoffertje met kwasten, stiften en verf onderweg door het dorp, waar hij op verrassende plekken aan het werk gaat.
Zo is er al één kunstwerkje van zijn hand te zien op een bank langs de fietsroute op de Luikerweg.
De laatste 2 kunstwerkjes zal hij op 21 mei tijdens de expositie maken, zodat bezoekers hem ook aan het werk kunnen zien.

Project X

Project X staat voor 10 keer Poorten van Reijmerstok: een kunstproject van Studio Wanders waarbij het jubileumthema ‘Natúúrlijk Reijmerstok’ wordt verbeeld door 10 bomen, van klein naar groot.
De kleinste boom staat voor de 1e editie en de grootste voor de komende, de tiende. Iedere editie is steeds verder gegroeid in kwaliteit, bijzondere activiteiten, niveau van de kunst, aantallen bezoekers en naamsbekendheid.
Omdat het jubileum een feestelijke gebeurtenis is, zijn de 10 bomen goud geverfd en ‘op een voetstuk gezet’. Een voetstuk bestaande uit 100 grote houten veilingkisten, bekleed met een laag zwart landbouwfolie. De kisten zijn met elkaar verbonden en staan symbool voor verbinding en samenwerking tussen de inwoners van Reijmerstok, de verenigingen, de gemeente en vele betrokkenen en partners uit de hele Euregio.
Zodra het donker wordt staat Project X vol in de schijnwerpers.

Tweejaarlijkse internationale kunstexpositie

Samen met het poortencomité werken vrijwilligers al een jaar lang achter de schermen naar deze dag toe zodat bezoekers en inwoners van het dorp Reijmerstok elke 2 jaar weer kunnen genieten van ‘De Poorten van Reijmerstok’.
Bezoekers op Pinkstermaandag kunnen – al wandelend – genieten van de sfeer, de kunst, de muziek en alle mooie boerderijen in het dorp.

Info: www.poortenvanreijmerstok.nl