Cruise-In Summer Series 2018 op het Gebrookerplein in Hoensbroek

Foto: Cruise-In

Vanaf donderdag 3 mei organiseert Cruise-In op het Gebrookerplein in het centrum van Hoensbroek haar Cruise-In Summer Series.
Tijdens dit evenement verzamelen zich wekelijks tientallen trotse eigenaren van oldtimers en speciale voertuigen om hun kostbare automobielen aan een breed publiek te tonen. Jong en oud kan genieten van de nostalgische of spectaculaire vierwielers en zich door de trotse eigenaren laten informeren over hun pareltjes op wielen.
Het evenement is gratis toegankelijk en biedt plezier voor jong en oud.

Cruise-In Summer Series wordt georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers die pro-deo al jaren op verschillende locaties veel eigenaren van automobielen en toeschouwers bij elkaar brengt, tot grote waardering van eigenaren en bezoekers.
Het evenement is in oldtimerland dan ook al sedert enige jaren een begrip.

Wat behelst de Cruise-In Summer Series?

Het begrip Cruise-In is overgewaaid uit de USA waar liefhebbers al sinds de ‘fifties’ op diverse locaties, meestal bij lokale eetgelegenheden, bij elkaar komen met oldtimers en speciale voertuigen. Puur voor de gezelligheid en passie.

Voor wie is de Cruise-In Summer Series bedoeld?

Deelnemers zijn in bezit van oldtimers, voertuigen die vóór 31 december 1987 gebouwd zijn, ongeacht herkomst, merk of type. Maar ook USA-voertuigen & exoten (denk aan speciale kitcars, Ferrari, Lamborghini en dergelijke voertuigen) tot heden, zijn welkom.
Autofanaten komen dus op een mooie locatie samen met hun voertuigen, om samen plezier te hebben van hun hobby en hun passie te delen met het publiek.
Eigenaren delen hun verhaal met de bezoekers van de Cruise-In die misschien nog niet ingewijd zijn in de wereld van oldtimers en speciale voertuigen.

Het evenement is gratis toegankelijk voor deelnemers en voor bezoekers.

Historie Cruise-In

De groep vrijwilligers organiseert in de zomermaanden iedere donderdagavond vanaf 18 uur dit mooie evenement.
In 2001 is met de Cruise-In gestart in Schinnen op de Amerikaanse legerbasis.
In 2003 verhuisden ze naar Kerkrade waar de Cruise-Inn 10 jaar lang plaatsvond bij het Parkstad Limburg Stadion.
Vanaf 2014 was het Schutterspark in Brunssum de volgende locatie van het evenement.
Inmiddels is het weer tijd voor een nieuwe plek. Na vier seizoenen verhuist de Cruise-Inn naar het Gebrookerplein in Hartje Hoensbroek. Daar kunnen weer nieuwe mensen komen genieten van al dat moois.

Start

Donderdag 3 mei vanaf 18 uur gaat de wekelijkse CRUISE-IN SUMMER SERIES SEIZOEN 2018 van start.
De daarop volgende donderdag is er even geen Cruise-Inn in verband met de grote jaarlijkse braderie van Hoensbroek.

Voor meer informatie zie de website.