Roda JC laat belangrijke punten liggen

Nonchalance en weerbaarheid. Aan het eerste te veel bij Roda JC in de eerste helft, aan het tweede te weinig na de rust. Nadat de Kerkraadse club na foutief uitverdedigen van De Graafschap in de 11e minuut door Tom Van Hyfte op voorsprong was gekomen, wist de ploeg het daarop volgende veldoverwicht en de gecreëerde kansen niet in meer doelpunten om te zetten. Roda ging te laconiek om met de mogelijkheden die het creëerde, en mede door een aantal nogal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter moesten de geel-zwarten met de meest minimale voorsprong de thee gaan gebruiken.

Na rust kwam De Graafschap te snel op gelijke hoogte. Een vrije trap werd door het hele team van Roda niet op de juiste waarde beoordeeld en verdween vanaf de voet van Tarfi linksonder in het doelnet, ook tot verbazing van de 73-koppige supportersschare die vanuit Doetinchem naar het lenteachtige zuiden was meegereisd. Roda was aangeslagen, en kwam daarna de eerste 10 minuten niet meer aan voetballen toe. Pas verder in de tweede helft leek de ploeg zich enigszins te herpakken, maar de vorm en geestdrift van de eerste helft werden niet meer gehaald en resulteerden evenmin in een doelpunt. Beide ploegen wisten weliswaar nog enkele kleine kansjes te creëren, maar er kwam geen verandering meer in de cijfers op het scorebord.

Roda JC-De Graafschap 1-1 dus, waarmee Roda naar de 3e plaats afzakt in de algemene stand. Eindhoven maakte eerder dit weekend namelijk geen fout en pakte 3 punten door de overwinning op Volendam waardoor de Eindhovenaren nu 1 punt meer hebben dan Roda.

Het weer in het Parkstad Limburg Stadion was beter dan de wedstrijd, laat dat in ieder geval een schrale troost zijn.