Vergiftiging honden: onzinverhaal of werkelijkheid?

Foto: Politie Heerlen

Gisteren maakten we melding van vergiftigingsincidenten met huisdieren (http://heerlen.nieuws.nl/nieuws/4989/vergiftigingen-huisdieren/), informatie die onder andere afkomstig was van de Facebookpagina van de politie. Inmiddels is op deze pagina een update van dit bericht verschenen, waarin deze incidenten nu naar het rijk der fabelen worden verwezen.

De opzettelijke vergiftiging van honden in delen van Limburg zou volgens dierenartsen, de dierenpolitie en hondensportvereningingen een onzinverhaal zijn. Dierenartsenpraktijken spreken van onnodige paniek. Honden eten nu eenmaal wel eens iets verkeerds, waardoor ze ziek worden. Maar het aantal gevallen van honden met een (voedsel-)vergiftiging is niet hoger dan normaal. Volgens bron L1 zou de dierenpolitie hetzelfde zeggen. Ook zou er nog nergens gif zijn gevonden, en wijst dus niets op een organisatie van hondenhaters die gif uitstrooit.

Naar aanleiding van ons artikel kregen we reacties die wél in de richting van vergiftigingen wijzen. We ontvingen een lijstje met plekken waarop in de afgelopen tijd vergiftigingsaanwijzingen zijn gevonden. Er wordt gesproken over gehaktballen en worsten met naalden, gifbrokken en gebakken sponsen. Van laatsten werd een foto toegezonden.

Graag krijgen wij antwoord op onze beginvraag: onzinverhaal of werkelijkheid? Heeft u concrete aanwijzingen die de beweringen over de vergiftigingen steunen, stuur dan uw reactie naar onze site via [email protected]

 

11072967_911034505583493_1498989588_n

spons

 

 

 

Reacties