Politiebureau Hoensbroek ontruimd vanwege handgranaten

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Het politiebureau in Hoensbroek aan de Kouvenderstraat is woensdagmiddag ontruimd, nadat iemand twee handgranaten bij de balie had afgegeven.

Opruimen zolder

Bij opruimwerkzaamheden op een zolder van een woning in Hoensbroek vond de bewoner twee handgranaten die op het politiebureau werden afgeleverd. Het bureau werd vervolgens meteen ontruimd. Bij onderzoek door specialisten van de politie bleek het daadwerkelijk om handgranaten te gaan, en niet om mogelijke dummy’s.
De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) arriveert rond 18.00 uur in Hoensbroek om de twee handgranaten te bergen en af te voeren. Tot die tijd blijft het bureau en een deel van de straat bij het bureau gesloten.

Granaten niet zelf vervoeren

Het is niet de eerste keer dat er bij dit politiebureau handgranaten zijn afgegeven. Dat gebeurde in september 2015 ook al eens, toen iemand twee handgranaten afleverde aan de balie van het bureau.

Mensen die (hand)granaten vinden, brengen deze soms (overigens met de beste bedoelingen) naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Daarbij nemen zij echter zelf een onnodig risico, zowel voor zichzelf als voor hun omgeving.
De politie raadt mensen aan om de politie meteen op de hoogte te brengen als er een explosief wordt gevonden, en het explosief zelf niet aan te raken of te vervoeren.

Reacties

Cookieinstellingen