Man zonder rijbewijs ramt politieauto

Foto: itsvasco/Foter/CC BY-SA

Bij zijn poging om aan een politiecontrole te ontkomen ramde een 26-jarige inwoner van Vaals zondagavond een politieauto. Na een korte achtervolging kon hij alsnog worden opgepakt, al moest daarbij pepperspray aan te pas komen.

Geen rijbewijs

De man, die geen onbekende is van de politie, was niet in het bezit van een rijbewijs. Toen hij omstreeks 21.40 uur over de Beersdalweg in Heerlen reed en een politieauto zag aankomen, reed hij het terrein van een onbemand tankstation op in de hoop dat de politie zou doorrijden, hetgeen niet gebeurde omdat de politieagenten de auto herkenden en de bestuurder wilden controleren.

Achtervolging

Op het moment dat een van de agenten uitstapte sloeg de verdachte op de vlucht en reed tegen het portier van de politieauto. Daarbij kon de uitstappende agent net op tijd wegspringen. Na een korte achtervolging, waarbij de Vaalsenaar nog een paaltje uit de grond reed, werd de vluchtauto klemgereden en kon de bestuurder worden aangehouden op de Vrankerkerklaan, waarbij de politie pepperspray moest gebruiken.

Reacties