Aanhoudingen in liquidatiezaak Sven Prins

Sven Prins
Foto: Politie

De politie heeft vandaag in Brunssum 3 mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Sven Prins uit Brunssum. Ook is een man in Amsterdam aangehouden.

De drie mannen van 31, 36 en 38 jaar uit Brunssum zijn in de vroege ochtend in hun woning aangehouden. Met de aanhouding van dit drietal hoopt de politie duidelijk te krijgen wat het motief voor de liquidatie is geweest en wie er daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de dood van Sven Prins.

Amsterdam

In het onderzoek kwam het rechercheteam ook een 27 jarige man uit Amsterdam op het spoor. Deze is maandagochtend eveneens aangehouden. Hem wordt overtreding van de Wet Wapens en Munitie ten laste gelegd. Op welke wijze hij eventueel betrokken is bij de liquidatie van Sven Prins moet nader verhoor en verder onderzoek uitwijzen.

Liquidatie Sven Prins

De 30-jarige Sven Prins uit Brunssum kwam op vrijdagavond 25 september 2015 om het leven bij een schietpartij op de Heerenweg in Heerlen. Het bleek een gerichte actie te zijn geweest.

Achtervolging

Sven Prins zat samen met een kennis in zijn auto toen hij vanaf de Torenstraat in Brunssum enkele honderden meters achtervolgd werd door een auto. De achtervolging, waarbij in het wilde weg geschoten is en waar veel mensen getuige van zijn geweest, eindigde bij de rotonde Akerstraat/Heerenweg in Heerlen. Daar volgde de fatale schotenreeks.

Opsporing Verzocht

Het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedde op dinsdag 31 mei jl. aandacht aan dit onderzoek. Naar aanleiding van de uitzending kwamen verschillende tips en reacties binnen bij de politie. Deze uitzending leverde niet de zogenoemde ‘gouden tip’ op, maar wel informatie die gebruikt kon worden in het onderzoek.

Reacties