Stilte-wandeling op zondag 30 oktober tijdens ‘Dag van de Stilte’

Imstenraderbos streelt Benzenrade
Imstenraderbos streelt Benzenrade
Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Zondag 30 oktober is de ‘Dag van de Stilte’. De gemeente Heerlen grijpt deze dag aan om aandacht te vragen voor de aan- of afwezigheid van stilte. Wat doet geluid met mensen? Is het nog wel ergens echt stil? Om hier (meer) bewust van te worden, organiseert de gemeente Heerlen een stiltewandeling in het Imstenraderbos.

De wandeling begint om 10.30 uur op de parkeerplaats aan de Zandweg, vlakbij Avonturenparadijs Kinderland. De wandeling duurt tot ongeveer 13.30 uur. Onder begeleiding van (natuur)gidsen wordt een route van ongeveer 6 kilometer gewandeld.

Stilte

Tussen 11.00 en 12.00 uur wordt er niet gesproken, waardoor iedereen de stilte, of juist de afwezigheid van stilte bewust kan beleven. Na 12.00 uur mogen de monden in spreekmodus en krijgen de deelnemers uitleg over het landschap, het onderhoud en de specifieke flora en fauna van het natuurgebied Imstenrade.

Voor wie geschikt?

De wandeling is geschikt voor mensen met een normale gezondheid. De wandelsnelheid ligt niet hoog maar door het geaccidenteerde terrein is het niet geschikt voor mensen in een rolstoel en voor kinderwagens. Honden zijn welkom, mits aangelijnd en onder controle.

Aanmelding tot en met 28 oktober

De wandeling gaat onder alle omstandigheden door. Zorg dan wel voor stevige schoenen en passende kleding voor de wandeling en het jaargetijde. De gemeente zorgt voor een drankje tijdens een pauzemoment. Daarom is het gewenst dat u zich opgeeft voor de wandeling, uiterlijk vrijdag 28 oktober via [email protected] of telefonisch via het nummer 14045.

Verzamelpunt: bij Avonturenparadijs Kinderland, voormalig Boscafé de Diligence, Zandweg 179 in Heerlen.