Goud voor judoka Mik Dohmen uit Heerlen

Tijdens een van de twee internationale toernooien in Limburg, het goed bezette jaarlijkse Kaizen-Tournament in Echt met deelnemers uit 9 landen, won Heerlenaar Mik Dohmen (15) goud in zijn klasse tot 46 kilo bij de junioren onder 18 jaar.

Halve finale

Na twee snelle zeges met Ippon, tegen onder andere een opponent uit Israƫl, stond Mik in de halve finale tegenover Zico Valks uit Haarlem. Zico stond ook in de halve finale van het NK eerder dit jaar, en deze onderlinge confrontatie leverde dit seizoen al twee spannende wedstrijden op in Eindhoven en Antwerpen.
Ook nu was er in de reguliere wedstrijdduur geen winnaar. Uiteindelijk besliste Mik de partij in zijn voordeel in de Golden Score.

Finale

De finale judode Mik tegen Jan Verhoeven uit Berlicum, een technisch goede judoka en tevens trainingspartner van Mik in Eindhoven.
Na een snelle Wazari-voorsprong werd middels een houdgreep nog een Wazari gescoord, waarmee het goud werd gewonnen.