Roda JC tegen MVV in de finale van de Jupiler Play-Offs

Promoveert MVV en degradeert Roda JC, of blijven beide Zuid-Limburgse ploegen volgend seizoen in de divisie waar ze ook dit jaar al acteerden?
Op Hemelvaartsdag 25 mei en zondag 28 mei wordt, in twee wedstrijden, deze ouderwetse streekderby tussen beide rivalen uitgevochten. Ditmaal extra beladen, vanwege het grote belang voor beide teams.

Roda JC

Roda JC kwam vanmiddag in Kerkrade eigenlijk nog niet eens met de hakken over de sloot.
Helmond miste na ongeveer 10 minuten spelen een penalty. Vlak voor rust kwam Roda JC, na een rode kaart voor Rosheuvel, ook nog eens met 1 man minder op het veld te staan. Na de pauze scoorde Helmond Sport als snel de 0-1, waardoor beide teams over twee wedstrijden gezien op gelijke hoogte kwamen. Helmond miste daarna nog een grote kans op de 0-2, maar Gyliano van Velzen bracht de bijna 13.000 Kerkraadse bezoekers op de valreep nog in extase. Hij scoorde de gelijkmaker in de 89e minuut van de wedstrijd na goed doorzetten van invaller Nathan Rutjes.

MVV

Ook bij SC Cambuur – MVV zat het venijn en de ontknoping in de staart. De Friezen openden na rust de score, maar MVV maakte in de 80e minuut gelijk en besliste de wedstrijd in de blessuretijd alsnog in haar voordeel. Verheijdt zorgde met een mooie kopbal voor de 1-2 eindstand in Leeuwarden.

Derby

Roda JC en MVV treffen elkaar komende donderdag om 19.45 uur eerst in Maastricht, waarna op zondag 28 mei de return om 14.30 uur plaatsvindt in het Parkstad Limburg Stadion. Via andere media wordt een omgekeerde volgorde aangegeven, maar dit is de juiste volgorde!

“Ronduit slecht”

Vooral voor Roda JC zal het een enorm zware opgave worden. Zij voelen de druk om zich te moeten handhaven, en het spel van de laatste tijd is op z’n zachtst gezegd ook niet best. Ook trainer Yannis Anastasiou ziet het nog niet een-twee-drie gebeuren. Hij vond zijn team vanmiddag ‘ronduit slecht’.
“We missen veel spelers. Tom van Hyfte heeft een hersenschudding, Chris Kum is geblesseerd en dan nog de geschorste spelers. We zullen moeten leunen op ons sterkste punt, de verdediging. En dan hopen dat we voorin een goal maken.”

Hoe dan ook, ongeacht de uitslag spelen volgend seizoen in ieder geval weer twéé Limburgse clubs in de Eredivisie. VVV Venlo, en 1 van de twee Zuid-Limburgse clubs.