Voorbeschouwingen en programma amateurvoetbal regio Parkstad

Nog enkele weken en dan is bekend wie de kampioenen zijn van de diverse klasses, welke teams direct degraderen en welke ploegen degradatie nog kunnen voorkomen door het spelen van de nacompetitie. Ook alle periodekampioenen zijn dan bekend die zich kunnen gaan opmaken voor de strijd om promotie.

Onderstaand het programma van en de voorbeschouwing op komend weekend 30 april 2017.

Hoofdklasse B

Groene Ster heeft de laatste weken flinke stappen gemaakt richting klassebehoud. Ook afgelopen weekend werd er gewonnen.
Aanstaande zondag gaan de groen-witten op bezoek bij DHC dat maar 4 punten voorsprong heeft op Groene Ster en evenzeer nog enkele punten nodig heeft om veilig te zijn. Maar de mannen van Groene Ster hebben de mooie smaak van punten pakken geproefd en zullen er zondag alles aan gaan doen om ook deze drie punten mee te nemen naar Heerlerheide.

Chevremont zit in zwaar weer. Het team staat op een directe degradatieplaats. Zondag komt VV Gestel op bezoek dat nog 3 punten nodig heeft om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Maar dat geldt dus ook voor het team van Maurice Verbunt. Alleen winst is het beoogde resultaat voor zondag, dus de ploeg van Chevremont weet wat haar te doen staat … de drie punten op de Kaffeberg houden!!!

Ook EHC heeft betere tijden gekend. Het team staat nu op plaats 14 met maar 2 punten voorsprong op Chevremont dat op een directe degradatie plaats staat.
EHC ontvangt zondag RKAVV, dat met evenveel punten als EHC op plaats 13 staat. Het behoeft geen betoog dat er veel op het spel staat voor beide teams. Winnen is voor beide de enige remedie. EHC moet de punten in Hoensbroek zien te houden anders worden het nog zware tijden.

Programma van zondag 30 april 2017:

EHC / Heuts  –  RKAVV
Chevremont  –  VV Gestel
DHC  –  Groene Ster

Programma ná aanstaande zondag 30 april 2017

Chevremont:
Thuis tegen Gemert (nr. 7);
Uit naar Halsteren (nr. 6).

EHC:
Uit naar DESO (nr. 11);
Thuis tegen DOSKO (nr. 16).

Groene Ster:
Thuis tegen IFV (nr. 9);
Uit naar Quick (nr. 2).

– – –

1e Klasse D

De strijd om het kampioenschap gaat in deze klasse tussen SV Meerssen (50 punten) en Wittenhorst (44 punten ). SV Meerssen heeft dus duidelijk de beste papieren. Maar zondag moet SV Meerssen op bezoek bij VV Schaesberg, de winnaar van de eerste periode. De mannen in Landgraaf van Rene Smeets zullen na een mindere periode hun trouwe supporters willen verrassen met een stunt, en die is winnen van de koploper. Om zich vervolgens te gaan voorbereiden op het spelen van nacompetitie.

Bekkerveld, op de vierde plaats met 38 punten,  gaat naar RKVV Volharding, de nummer voorlaatst. Bekkerveld heeft een goed seizoen maar nog geen prijs. Theoretisch kan men nog de derde periodetitel pakken.

RKSV Minor, als tiende genoteerd met 28 punten, gaat op bezoek bij SV Venray, de ploeg de afgelopen zondag afgedroogd werd door Bekkerveld. RKSV Minor is bijna veilig, en winnen bij SV Venray zou een belangrijke stap zijn.

Programma van zondag 30 april 2017:

VV Schaesberg – SV Meerssen
SV Venray – RKSV Minor
RKVV Volharding – Bekkerveld

– – –

2e Klasse G

Zondag een échte Heerlense derby in de 2e klasse G. Koploper FC Hoenbroek ontvangt de nummer 12 Sporting Heerlen. En voor beide teams telt maar één ding en dat is winnen. FC Hoensbroek heeft de punten nodig om koploper te blijven, en Sporting Heerlen om directe degradatie te voorkomen.

Het in de gevarenzone verkerende UOW`02 gaat op bezoek bij SHH dat vrijuit kan spelen omdat het geen rol meer speelt in de strijd om het kampioenschap en al de tweede periodetitel op zak heeft. Maar niets is onmogelijk in deze klasse, dus ook het winnen door UOW`02 bij SHH mag niet worden uitgesloten.

BSV Limburgia ontvangt Heer dat maar 2 punten achter staat op de Brunssummers. Dus beide ploegen bivakkeren in de degradatiezone. Het team dat wint kan een voorzichtige stap maken richting klassebehoud.

Programma van zondag 30 april 2017:

BSV Limburgia – Heer
FC Hoensbroek – Sporting Heerlen
RVU – LHC
SHH – UOW`02

– – –

3e Klasse A

Bovenin in deze klasse blijft het ongemeen spannend.
Na een goed paasweekend van SVN Landgraaf, met 2 maal winst en het behalen van periodetitel, liet het team in de race voor het kampioenschap afgelopen zondag thuis kostbare punten liggen door gelijk te spelen tegen het laag geklasseerde SVME. Mede-koploper Sportclub`25 deed goede zaken door overtuigend te winnen van Kerkrade West, en heeft nu een voorsprong van 2 punten op de nummer 2 SVN. Sportclub`25 ontvangt aanstaande zondag de nummer 3 SCM, en SVN gaat op bezoek bij nummer laatst Schimmert. Theoretisch is dus van alles mogelijk.

VV Hellas ontvangt Voerendaal. Beide ploegen zijn nog volop in de strijd voor lijfbehoud, al staat VV Hellas er gunstiger voor met plaats 9 en 31 punten. Bij winst doen zijn heel goede zaken. Voerendaal, nummer 13 met 22 punten, moet winnen anders komt rechtstreekse degradatie naar de 4e klasse wel erg dicht bij.

Ook Kerkrade West is nog niet geheel veilig. Zij hebben alle punten hard nodig als ze zondag op bezoek gaan bij SVME, de nummer 12 met maar 3 punten achterstand op Kerkrade West. En SVME is de ploeg die afgelopen zondag voor een stunt zorgde door gelijk te spelen bij koploper SVN!

Programma van zondag 30 april 2017:

BMR – Simpelveld
Heksenberg – Langeberg
VV Hellas – Voerendaal
RKVVM – Leonidas W
Schimmert – SVN Landgraaf
Sportclub`25 – SCM
SVME – Kerkrade West

– – –

4e Klasse B

Aanstaande zaterdagavond ontvangt koploper De Leeuw de nummer 3 uit zijn klasse, Zwart Wit`19. Dat zou voor De Leeuw weleens de kampioenswedstrijd kunnen worden. Want bij winst is De Leeuw niet meer in te halen en zijn ze dus de terechte kampioen. Alleen zal Zwart Wit`19 daar heel anders over denken. Want dit goed presterende team van trainer Tayeb Labyed wil niets liever dan een overwinning mee naar Eys te nemen. Zwart Wit ’19 voert momenteel namelijk de ranglijst aan in de strijd om de derde periodetitel, en die koppositie zullen zij maar al te graag willen behouden.

NEC`92 gaat volgend seizoen een trapje lager voetballen, namelijk in de 5e klasse.
Het blijft spannend wie de tweede directe degradant gaat worden en welke twee teams nacompetitie moeten spelen voor handhaving.
Hiervoor komen in aanmerking: nummer 13 Haanrade met 17 punten, nummer 12 Schinveld met 23 punten, nummer 11 RKTSV met 24 punten, en Passart VKC de nummer 10 met 26 punten. Ook Rood Groen LVC`01 is nog niet helemaal uit de gevarenzone.

Programma van zondag 30 april 2017:

Kakertse Boys – Sylvia
De Leeuw – Zwart Wit`19 ( zaterdagavond )
NEC`92 – Weltania
Schinveld – RKHBS
RKTSV – WDZ
Rood Groen LVC`01 – Haanrade
Vaesrade – Passart VKC

– – –

5e Klasse B

In deze klasse degradeert geen enkel team. Maar daarom is de strijd om de bovenste plaatsen des te spannender!
Door puntenaftrek door de KNVB (6 punten) zakt Eikenderveld weg uit de kopgroep. KVC Oranje kreeg 1 punt in mindering, maar blijft koploper. Zeker nu de gisteravond gespeelde inhaalwedstrijd tussen KVC Oranje en Eikenderveld eindigde in een 5 – 2 overwinning van KVC Oranje. Met deze overwinning versterkte KVC Oranje de koppositie en staan zij nu ruim ‘los’ van de nummer 2 SV Brunssum , nummer 3 Jabeek en nummer 4 RKSVB.
Komende zondag ontvangt KVC Oranje het verrassend sterke team van Abdissenbosch, dat afgelopen zondag nog wist te winnen van Eikenderveld.
SV Brunssum ontvangt nummer voorlaatst Geulsche Boys, Jabeek gaat op bezoek bij de nummer laatst SVA, en RKSVB moet op bezoek bij de nummer 8 Havantia.

Programma van zondag 30 april 2017:

Amstenrade – RKUVC
SV Brunssum – Geulsche Boys
Eikenderveld – Doenrade
Havantia – RKSVB
KVC Oranje – Abdissenbosch
Rimburg – KCC`13
SVA – Jabeek

Tekst: Hein Smith