Derby VV Schaesberg – RKSV Bekkerveld eindigt onbeslist: 1 – 1

Op het druilerige sportpark Strijthagen traden beide ploegen uit de regio Parkstad tegen elkaar aan. VV Schaesberg als nummer twee in de Eerste klasse D met een voorsprong van 3 punten op Bekkerveld.

Gasten gevaarlijk

Het waren de gasten die het beste uit de startblokken kwamen. Met name van de rechterkant van Bekkerveld, in de persoon van Thommie Vluggen, kwam het meeste gevaar. Met zijn acties zorgde hij met grote regelmaat voor gevaar voor het doel van VV Schaesberg. Schaesberg probeerde wel tegengas te geven, maar echt gevaarlijk werden zij niet.
In de 27e minuut werd na een mooi opgezette aanval van Bekkerveld, in het zestien-metergebied van VV Schaesberg een speler van Bekkerveld neergehaald en de zeer goed fluitende scheidsrechter P.J. Kox wees naar de stip. Het was de goed spelende Thommie Vluggen die voor deze penalty achter de bal ging staan, om deze vervolgens feilloos achter de doelman van VV Schaesberg te plaatsen: 0 – 1. Tijdens het vervolg van de eerste helft bleef Bekkerveld de betere ploeg, maar de blauw-witten verzuimden om verder afstand te nemen. De ploegen gingen dus in de rust op zoek naar de thee met een 0 – 1 tussenstand.

Schaesberg pakt initiatief

Gedurende de eerste tien minuten van de tweede helft ging het gelijk op. Daarna was het toch VV Schaesberg dat het initiatief meer en meer naar zich toe trok. De ene na de andere aanval rolde naar het doel van Bekkerveld, en het was te danken aan subliem keeperswerk van doelman Rik van Winkelhof dat de stand voorlopig 0 – 1 bleef. Maar in de 68e minuut was het dan toch raak. De onnavolgbare Danny Latten kopte de bal vanuit een voorzet onhoudbaar langs de Bekkerveld-goalie en bracht de stand in evenwicht: 1- 1.
Daarna kregen beide teams nog enkele fraaie kansen, maar geen van beide teams wist nog te scoren en zo bleef deze derby onbeslist. Eindstand: 1 – 1.

Een compliment voor de beide teams, die er een leuke en spannende wedstrijd van maakten waaraan de toeschouwers, ondanks de vele regen, veel plezier beleefde.
Het was echte reclame voor het amateurvoetbal.

Verslag: Hein Smith.