Voetbaltips van de redactie voor het amateurvoetbal

Foto: Pixabay

Hoofdklasse B

Zondag in de hoofdklasse twee ploegen uit onze regio die een thuiswedstrijd spelen.
Op het programma staan Chevremont – Halsteren en Groene Ster – Quick.
Beide teams bivakkeren nog in de onderste regionen, dus de boodschap is duidelijk: een overwinning is het enige wat telt. Maar daar zullen de tegenstanders net zo over denken.

1e klasse D

Bekkerveld is bezig met een mooie serie, en dat heeft geleid tot een tweede plaats achter SV Meerssen. Het verschil bedraagt weliswaar 5 punten, dus om de aansluiting te behouden met de koploper moet er zondag van ZSV gewonnen worden. Een overwinning is ook van belang voor de stand in de tweede periode. Ook hier staat Bekkerveld op een tweede plaats.

2e klasse G

Na de overwinning van afgelopen zondag bij BSV Limburgia schuift Sporting Heerlen langzaam op in de richting van de middenmoot. Zondag ontvangt de Heerlense formatie de nummer twee uit hun klasse, Caesar. Wat zou er mooier zijn dan dat zij zondag voor een verrassing gaan zorgen en de punten in Schandelen houden?
Onderin heeft UOW`02 de kans om de laatste plaats over te dragen aan RVU, dat zondag de gang naar Ubach over Worms moet maken. Bij winst van UOW’02 mag RVU de rode lantaarn mee naar Meerssen nemen.

3e klasse A

Koploper SVN Landgraaf zal zondag de koppositie thuis gaan verdedigen. Te gast in Landgraaf is Simpelveld. Beide teams boekten afgelopen zondag een fraaie overwinning. SVN won uit bij Heksenberg met 1-6, terwijl Simpelveld thuis met 4-0 te sterk was voor Kerkrade West. Het belooft dan ook een spannende strijd te gaan worden.

4e klasse B

In deze afdeling twee wedstrijden die eruit springen.
Het goed presterende Passart VKC ontvangt de ongeslagen koploper De Leeuw (alle 12 wedstrijden gewonnen, 36 punten…) en zou dus voor een enorme stunt zorgen indien ze weten te winnen.
En Haanrade kan bij winst in het onderlinge duel met Kakertse Boys stuivertje wisselen van plek met de gasten.

5e klasse B

De nummers één en twee wacht zondag een zware klus.
Koploper KVC Oranje gaat op bezoek bij Jabeek dat op de derde plaats staat.
Nummer twee Eikenderveld bezoekt RKSVB dat thuis goed presteert.
Maar één ding is duidelijk: zowel KVC Oranje als Eikenderveld kunnen zich zondag geen verlies permitteren.

Hein Smith