RKVV Heksenberg – Groene Ster: een derby die er nooit een werd

Vanmiddag stond de bekerwedstrijd RKVV Heksenberg – Groene Ster op het programma, een burentreffen dat voor het laatst in 1992 werd gespeeld. Ondanks het stormachtige weer was er toch een redelijk aantal toeschouwers op dit duel afgekomen, maar zij zijn van deze wedstrijd alles behalve warm geworden.

Initiatief bij Groene Ster

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Groene Ster het initiatief, maar de 3 klassen verschil vielen aanvankelijk niet aan het wedstrijdbeeld af te lezen. Maar in de elfde minuut kreeg Groene Ster al de kans om de score te openen. Na een overtreding van een verdediger van Heksenberg in de 16 meter klonk het fluitsignaal van scheidsrechter Wilbrink. Penalty voor Groene Ster. Mick Hellemons zorgde voor de 0-1. Groene Ster bleef daarna de aanval zoeken en het was doelman Mike Farinaccio van Heksenberg die er in zijn eentje ervoor zorgde dat het tot in de 31e minuut 0-1 bleef. Toen moest ook de keeper van Heksenberg capituleren voor de aanvalsdrift van Groene Ster. Een mooie schuiver van Roel Schirra in de uiterste hoek zorgde voor de 0-2. Ondanks die tegenslag bleef Heksenberg toch de aanval zoeken. En een onoplettendheid van de Groene Ster-verdediging werd door Mohammed Quiassa gebruikt om de 1-2 te laten aantekenen. Dat was tevens de ruststand, die nog perspectief bood voor beide partijen.

Geen vuist

Na rust werd het nog even spannend, maar een echte vuist kon Heksenberg niet maken.
Pas na 25 minuten voetbal in de tweede helft kopte Maikel van Kesteren van Groene Ster een mooie voorzet van Dylan Zwartjes fraai tussen de palen: 1-3. Een doelpunt dat niet alleen de voorsprong vergrootte, maar dat ook de weerstand van Heksenberg brak.
In de 75e minuut gaf eerst Dylan Zwartjes met een prachtig afstandsschot op de lat nog een waarschuwingssignaal af. Daarna scoorde in de 80e minuut, opnieuw via een penalty aan Groene Ster-zijde, Mick Hellemons de 1-4. Vervolgens maakte een paar minuten later ook Maikel van Kesteren zijn tweede doelpunt, en bracht Kevin Vijgen in de 86e minuut de 1-6 eindstand op het bord.

Groene Ster gaat dus door naar de volgende ronde, ten koste van een dapper spelend Heksenberg. Maar het klassenverschil was op het eind van de wedstrijd toch wel duidelijk.

Tekst: Hein Smith