Willem I – VV Hellas: 2 – 5

Op deze zonnige zondag stond de belangrijke wedstrijd tussen Willem I – VV Hellas op het programma.

Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de 3e klasse A en kunnen de punten goed gebruiken in hun strijd tegen degradatie. Bij Willem I werd in de week voorafgaand aan deze wedstrijd afscheid genomen van de trainer. Blijkbaar leidt de degradatie strijd tot paniek bij enkele verenigingen want naast Willem I scheiden ook bij RKVVM en Leonidas de wegen tussen club en trainer.
Het schokeffect dat de thuisploeg wellicht hoopte te bewerkstelligen bleef deze zondag uit. Na amper 15 minuten was het al raak voor de bezoekers. een prima steekbal van Rob Dormans werd vakkundig tot doelpunt verwerkt door Reno Baggen. De thuisploeg had weliswaar balbezit maar op de helft van de tegenstanders was Willem I de bal weer snel kwijt. Na een half uur spelen leek Hellas op rozen te zitten. Een prima actie van Reno Baggen leidde de 0-2 van Rob Hamers in die de bal bij de 2e paal simpel voor het intikken had. Hellas kreeg daarna diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Maar datgene wat de ploeg al het hele seizoen parten speelt, het missen van kansen, bleek ook vandaag weer te vaak aan de orde. 5 minuten voor de rust werd Hellas gestraft voor de gemiste kansen. Bij een voorzet vanaf links werd de bal prima ingekopt door de Willem I speler. het was de eerste keer in de wedstrijd dat Willem I een bal richting het doel kreeg. In darts hebben we het dan over 100% finish score.

Met een 1-2 ruststand gingen beide ploegen aan de thee.

De toverdrank in de rust bleek het best gewerkt te hebben voor de thuisploeg want na 2 minuten stond het zowaar 2-2. Slecht wegwerken van de Hellas verdediging zorgde ervoor dat Willem I bij het 2e schot op doel ook z’n tweede treffer liet aantekenen. Hellas kreeg een lesje in effectiviteit. De thuisploeg kon echter niet lang genieten van de gelijkmaker. Binnen 8 minuten was het opnieuw Reno Baggen die de bal, na een voorzet van Jeroen Oostindie, met z’n hoofd in het doel kopte. Hellas beef kansen creĆ«ren maar miste scherpte voor het doel of in de eindpass. Bij de thuisploeg leek alle geloof in een goede afloop vervlogen. Niet veel later raakte Maaike van Geffen met een snoeihard schot nog de lat na een prachtige aanval. Hellas moest tot de 75ste minuut wachten om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Vanaf de stip was het opnieuw Reno Baggen die de, door de prima leidende scheidsrechter, vanwege hands toegekende strafschop feilloos binnen schoot. 3 minuten voor tijd was het dan weer de beurt aan Rob Hamers om via zijn 2e treffer van de middag de 2-5 eindstand op het scorebord te plaatsen. Hamers soleerde vanaf 20 meter door het centrum van de verdediging en schoot de bal beheerst achter de Willem I doelman.
Door deze zege klimt Hellas naar een plek boven de streep. Door het grote verschil in gespeelde wedstrijden kan het in deze klasse nog alle kanten op.
Voor Willem I wordt het restant van de competitie een hele opgave gezien de desolate toestand van de ploeg gaandeweg de wedstrijd.

Tekst: VV Hellas