Roda JC Kerkrade – Go Ahead Eagles: 1 – 0

Roda JC Kerkrade behaalde vanavond in eigen huis het maximale resultaat door met 1-0 te winnen van ‘mede-degradatiekandidaat’ Go Ahead Eagles uit Deventer.
Het was pas de derde winstpartij van de Kerkradenaren deze competitie, en de tweede overwinning in het Parkstad Limburg Stadion. Daardoor waren de drie punten vanavond niet alleen méér dan welkom, maar ook hoogst noodzakelijk om de competitie met enig vertrouwen tegemoet te kunnen blijven treden.

Ontsnapt aan achterstand

Go Ahaed Eagles was vrijdagavond in de eerste helft enkele keren gevaarlijk in de counter. En in de tweede helft ontsnapte Roda JC aan een achterstand, doordat Hendriks een ogenschijnlijk niet te missen kans toch om zeep wist te helpen.
In de 70e minuut liet Chris Kum van Roda JC zien hoe het wél moest.
De Duits/Nederlandse verdediger, die aan het begin van het seizoen van FC Utrecht overkwam, tikte een voorzet van Paulissen subtiel in het Deventerse net achter doelman Zwarthoed.

Met de drie zwaar bevochten wedstrijdpunten staat Roda na vanavond met 20 punten op plek 14. Voor tijdelijk wellicht, want de Rotterdamse clubs Excelsior en Sparta kunnen bij winst dit weekeinde de ranglijst nog in het nadeel van de Kerkraadse ploeg veranderen.