Drie belangrijke punten voor EHC/Heuts ten koste van Gemert

Archieffoto EHC

EHC/Heuts hervatte gisteren de competitie na de winterstop met een 0-1 overwinning bij het hoger geklasseerde Gemert. Door een mooie treffer van Lars Gulpen diep in de tweede helft namen de Hoensbroekse rood-witten de volle drie punten mee naar Zuid-Limburg.

EHC gedisciplineerd

Gemert had het moeilijk met het stugge verzet van EHC/Heuts. De thuisploeg speelde in een laag tempo en was slordig in de passing waardoor de zwart-witten nauwelijks mogelijkheden kregen. EHC/Heuts speelde gedisciplineerd en goed georganiseerd, maar wist ook niet zo heel veel gevaar voor het Gemertse doel te stichten. Enkele minuten voor rust leek EHC/Heuts op voorsprong te komen, maar de paal verhinderde dat.

Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Gemert had een licht veldoverwicht, maar dat leidde niet tot kansen, en pas in het laatste kwart kwam het duel pas goed op gang. Doelman Rik Klijn trad attent op toen Youri van Brussel hem van dichtbij testte. Gemert ging meer op de aanval spelen om te proberen de drie punten in eigen huis te houden. EHC/Heuts liet het echter niet zover komen, op een fraai schot van Lars Gulpen kon doelman Van Ommeren alleen maar toezien hoe dit in zijn net verdween. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar, temeer omdat Coen Brouwers van Gemert nog tegen een tweede gele kaart opliep en al eerder de kleedruimte moest opzoeken. In Gemert willen ze deze wedstrijd snel vergeten, bij EHC/Heuts duidelijk niet.

Door dit resultaat stijgen de mannen van trainer Paul Meulenberg weer een plaats op de ranglijst. Doordat de onderste vier ploegen allemaal puntverlies leden, is er weer een beetje meer afstand genomen van die gevaarlijke degradatiestreep. Dit resultaat moet de ploeg ook weer het nodige vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. Mooi is ook dat de lang geblesseerde Jesse Wijnen terug is en in de 2e helft speelminuten heeft gemaakt.

Tekst en verslag: EHC/Heuts