Zondag amateurvoetbalkraker in Parkstad: Chevremont – EHC/Heuts

Foto:

Na de stadsderby tussen EHC en Groene Ster twee weken geleden staat zondagmiddag een heuse Parkstad-kraker op het programma in de Hoofdklasse B.
EHC uit Hoensbroek bestijgt dan de Kerkraadse ‘Jeete-berg’ voor de regioderby Chevremont – EHC Heuts.

Aan elkaar gewaagd

De teams zijn aan elkaar gewaagd. Althans volgens de stand op de ranglijst. Na 9 gespeelde wedstrijden hebben beide teams 10 wedstrijdpunten. Alleen het doelsaldo van beide ploegen is verschillend, wat in het voordeel uitpakt van EHC/Heuts dat positie 11 op de ranglijst inneemt vóór de 12e plek van Chevremont.
Maar de voorsprong die beide teams op de onderste positie van de ranglijst hebben bedraagt slechts 7 wedstrijdpunten. De ploeg die zondagmiddag met de winst aan de haal gaat kan dus voorlopig even door ademen, terwijl de verliezer de adem van de achtervolgers uit de onderste regionen nadrukkelijker in zijn nek zou kunnen gaan voelen.

Laatste wedstrijden gewonnen

Beide teams kunnen met een goed gevoel terugkijken op hun laatst gespeelde competitiewedstrijden op 16 oktober: Chevremont won toen de uitwedstrijd bij OSS`20 met 2-3, terwijl EHC thuis in de al aangehaalde derby met 3-0 zegevierde tegen stadgenoot Groene Ster.

Afgelopen zondag hadden de beide teams van de trainers Maurice Verbunt (Chevremont) en Paul Meulenberg (EHC) geen competitieverplichtingen. Daardoor hebben ze zich in alle rust kunnen voorbereiden op deze voor beide partijen belangrijke wedstrijd.
Beide teams zijn geen onbekenden voor elkaar, vorig seizoen troffen zij elkaar al eens in het kader van de KNVB beker, eveneens op Sportpark Kaffeberg. De zege ging toen verrassend naar Chevremont. In dat opzicht heeft EHC zondagmiddag dus nog een stimulans om een extra tandje bij te zetten.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Y. Horst.
En uiteraard is Heerlen.Nieuws.nl erbij om een verslag te maken van dit top-duel.

Tekst: Hein Smith

Reacties