Gemeente Nuth en Aldi komen vernieuwd winkelconcept overeen

Foto: Wikimedia

De gemeente Nuth en ALDI zijn overeengekomen dat ALDI een nieuwe winkel realiseert tegenover het station in de kern Nuth.

Burgemeester Schmalschläger is verheugd: “Ik ben blij dat we de Aldi voor Nuth hebben weten te behouden. Het nieuwe winkelconcept sluit aan bij de visie die wij als Nuth voor ogen hebben, namelijk het voorzieningenniveau behouden en daarmee de leefbaarheid in de kernen veiligstellen. De ALDI heeft daarmee ook een toegevoegde waarde voor het project Poort van Parkstad. De vrijkomende locatie van de huidige ALDI vestiging is een belangrijk aandachtspunt voor mij. Om een goede invulling te geven hieraan, spreken wij al met andere retailers”.

ALDI verhuist naar de huidige locatie van de bouwopleiding “Bouwmensen Limburg“, tegenover het station. Burgemeester Schmalschläger: “Bouwmensen Limburg, in de volksmond de bouwschool, heeft al eerder aangegeven in het kader van samenwerking op zoek te moeten gaan naar een andere locatie. Schmalschläger: “Samen met de directie van de school zijn we op zoek gegaan naar een mogelijkheid de opleiding voor Nuth voorlopig te behouden. En ik kan melden dat we inmiddels een heel mooi alternatief hebben gevonden. De daadwerkelijke haalbaarheid hiervan wordt momenteel onderzocht.”

Duurzame kwaliteitsimpuls

Op voorstel van de gemeente Nuth, worden als onderdeel van de verplaatsing vierkante meters winkelruimte aan de bestaande detailhandelvoorraad onttrokken. Op die manier wordt voorkomen dat door de verplaatsing het aantal vierkante meters winkeloppervlak in Nuth/Parkstad wordt uitgebreid.

Aldi richt de nieuwe vestiging in volgens een vernieuwde bedrijfsformule. Dit betekent dat de winkel ruimtelijker en overzichtelijker wordt en betere, ruimere parkeergelegenheid krijgt. De nieuwe locatie is bovendien duurzamer. Er is ruimte voor een nieuw energiezuinig systeem waarmee warmte terug wordt gewonnen en voor een extra papierpers voor de recycling van dozen.

De nieuwe ALDI-vestiging wil bovendien een rol vervullen in het opwaarderen van de stationsomgeving in het kader van het project Poort van Parkstad. ALDI zorgt voor levendigheid en opwaardering van het voorzieningenniveau in de stationsomgeving, mede door het plaatsen van drank- en voedselautomaten.