Uitspraak rechtszaak over Pinkpopdrama

Foto: Rechtbank.nl

De rechtbank in Maastricht doet woensdag uitspraak in de zaak van de man die tijdens muziekfestival Pinkpop in 2018 een groep mensen had aangereden. Een van hen overleed, drie raakten zwaargewond.

De 37-jarige Danny S. uit Heerlen wordt verdacht van onvoorzichtig of onoplettend rijgedrag. Er is een celstraf van achttien maanden geëist en een rijontzegging van vijf jaar.

De slachtoffers zaten op de Mensheggerweg, de weg voor een camping op het Pinkpopterrein, na te praten over hun bezoek aan het festival toen ze werden overreden door het bestelbusje waarin de Heerlenaar reed.
De chauffeur reed door – in paniek verklaarde hij – maar meldde zich later bij de politie.

Niet gezien

S. zegt dat hij de groep nooit heeft gezien, ook niet toen hij eerder al in tegengestelde richting over de weg reed. De Limburger was zelf ook op Pinkpop geweest, tot ongeveer middernacht, en hij had daar een paar pilsjes gedronken.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn er aanwijzingen dat de verdachte de groep niet zag omdat hij aan het appen of bellen was, maar dat kan niet bewezen worden. S. zegt dat hij de toegangscode van zijn telefoon niet meer weet sinds het ongeluk, de politie heeft dus niet kunnen achterhalen of hij tijdens de dodelijke rit zijn telefoon gebruikte.

Reacties