Eigentijds, intiem en toch verrassend lichte theatervoorstelling

Foto: Parkstad Limburg Theaters

In aanloop naar de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei speelt theatergezelschap ‘Hetpaarddatvliegt’ aanstaande vrijdag de voorstelling ‘Oorlogshelden’. Geschikt voor iedereen van 10 jaar en ouder.

De Tweede wereldoorlog: moeten we het er nog over hebben?

Jazeker. Reem Wittenbols en Annemiek Nienhuis interviewden hun moeders over hun ervaringen als kind tijdens de Tweede Wereldoorlog – de een in Eindhoven en de ander in wat toen Nederlands-Indië heette – en maakten daar een voorstelling van. Via de waargebeurde, persoonlijke en gekleurde verhalen verplaatsen 2 acteurs zich in de gebeurtenissen van toen. Ze spelen afwisselend hun moeders, maar ook andere familieleden, bevrijders, soldaten en scheppen de wereld van toen in taal en beeld. Eigentijds, intiem en toch verrassend licht.

‘Oorlogshelden’ is een historisch document dat, met de kracht van de verbeelding, de Tweede Wereldoorlog tot leven brengt.
Deze voorstelling nodigt de laatste generatie die de oorlog heeft meegemaakt uit hun ervaringen te delen en maakt kinderen stiknieuwsgierig naar de avonturen van hun eigen grootouders.

Publieksreacties:

  • “Super leuk en cool en verdrietig”, Jannes, 10 jaar.
  • “Emoties flitsen van Oost naar West”, tante Ietje 73 jaar
  • “Ik ben diep geraakt”, Mees 13 jaar.
  • “Mijn vader heeft ook alles willen wegstoppen en ons weinig verteld”, Petra, 43 jaar.
  • “Alsof wij het zelf meemaakten”, Jip, 11 jaar.

Op vrijdag 1 mei om 19.30 uur, in het Cultuurhuis aan de Sittarderweg 145 in Heerlen.
Kaarten vanaf € 8,25: via www.parkstadlimburgtheaters.nl of via de theaterkassa: 045 571 66 07, óf aan de avondkassa in het Cultuurhuis, vanaf 1 uur voor de voorstelling.