Sloop oud HTS schoolgebouw in Heerlen begonnen

Foto: Wonen Limburg

Afgelopen woensdag 24 juni startte de sloop van de overgebleven betonnen constructie van de voormalige HTS aan de Dr. Jaegersstraat.
Op de contouren van het markante schoolgebouw bouwt woningcorporatie Wonen Limburg in totaal 13 betaalbare, energiezuinige conceptwoningen.
Deze kwalitatief zeer hoogwaardige woningen worden in een zeer korte bouwtijd gerealiseerd en vormen een mooie aanvulling in deze woonwijk.

Mooi wonen aan karakteristieke straat

De 13 woningen die de corporatie er gaat realiseren zijn zogeheten conceptwoningen. “Woningen die grotendeels in de fabriek gemaakt worden en op locatie geassembleerd. In korte tijd én met veel minder overlast voor de buurt kunnen we deze kwalitatief hoogwaardige woningen op de locatie verder afbouwen. En door de traditionele uitstraling passen ze mooi in het straatbeeld”, aldus Wim Hazeu, bestuurder van Wonen Limburg.
“De gemeente heeft bij de herbestemming van deze locatie een belangrijke rol gespeeld. Onze gezamenlijke inzet en wil om er samen uit te komen, heeft dit plan mogelijk gemaakt” vult hij aan.

Sloop markeert nieuwe fase

Begin 2020 is gestart met het slopen van het voormalig schoolgebouw aan de Dr. Jaegersstraat waarbij de binnenzijde van het gebouw volledig ontdaan is van alle herbruikbare bouwmaterialen. Eerder waren de gebouwen op het middenterrein al gesloopt in opdracht van de gemeente Heerlen.

Van onzekerheid naar herontwikkeling

Lange tijd waren de plannen voor de locatie onzeker.
Met de sloop van het gebouw aan de Dr. Jaegersstraat komt een einde aan een periode van leegstand. De sloop van het markante gebouw markeert de start van de herontwikkeling van deze voormalige schoollocatie.

Naar verwachting krijgen de nieuwe bewoners eind 2021 de sleutel van hun nieuwe woning.

Reacties

Cookieinstellingen