Vrienden van het Maankwartier zetten Maankwartier in beweging

Foto: Stichting Vrienden van het Maankwartier

De Vrienden van het Maankwartier (VMK) presenteren vandaag, woensdag 3 juni, een stichting, een website en, last but not least, een nieuw trimparcours voor alle Heerlenaren.
Bij de VMK staan veel activiteiten op stapel, maar die zijn opgeschort vanwege de beperkingen van het coronavirus.
Wat wél doorgaat is het Trimparcours Maankwartier, omdat de VMK van mening is dat juist in deze tijd beweging erg belangrijk is.Samen met sportschool Cleverfit heeft de VMK een trimparcours in het Maankwartier ontworpen, dat simpel van opzet is, weinig overlast geeft en veel lichamelijke oefening biedt.

Lancering trimparcours & website

Het trimparcours wordt gelanceerd op de nieuwe website van de VMK.
Op die derde juni, om 17.00 uur, zal de website www.vriendenvanhetmaankwartier.nl officieel geopend worden. Er zal een vlog worden vertoond, waarin onder meer Roda-trainer René Trost en Edith Kurris, adjunct-directeur van Visit Zuid-Limburg, uitleggen waarom beweging in coronatijd zo belangrijk is en hoe bijzonder het is om dat in het Maankwartier te doen.
Op de website is ook meer te lezen over het ontstaan en de doeleinden van de VMK en de activiteiten tot nu toe. Tevens wordt een overzicht gegeven van de plannen en de vorderingen van de werkgroepen, die binnen de VMK actief zijn, zoals Schone Maan, Zomer Maan Feest en Kerstkwartier.

Over de vrienden

De werkgroep VMK is in september vorig jaar opgericht door een aantal bewoners en sympathisanten van het Maankwartier. Doel: het behoud en waar mogelijk het versterken van de kwaliteit van wonen en ondernemen in het Maankwartier, door middel van het organiseren van activiteiten in dit stadsdeel.
In december verzorgde de VMK samen met centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad en met ondersteuning van café Poort van Herle en winkelketen Jumbo een kerstmaaltijd voor behoeftige Heerlenaren. Op 9 april organiseerde de VMK, opnieuw samen met HMS, een balkonparty met dj Lex Nelissen, die veel publiciteit trok. En op 27 april, op Koningsdag, versierden vrijwilligers van de VMK en HMS het gehele Maankwartier met ballonnen, slingers en vlaggen.

Reacties