Hago Limburgs Mooiste & Obvion RUN gaan virtueel toch door

Foto: Hago Limburgs Mooiste

In het oorspronkelijk geplande weekend van Hago Limburgs Mooiste Zuid en de Obvion RUN, 6 en 7 juni, wordt toch gesport in Heerlen. Alleen dit keer virtueel.
Komende zaterdag, 6 juni, is er op het burgemeester van Grunsvenplein een ludieke aftrap van Hago Limburgs Mooiste Virtueel en op zondag 7 juni van de Virtuele Obvion RUN.

Jesse Linssen, directeur stichting Grand Ballon en organisator van beide evenementen: “We weten allemaal dat door de Corona crisis alle evenementen tot 1 september zijn afgelast, dus ook de sportevenementen Hago Limburgs Mooiste Zuid en Obvion RUN. In het geplande weekend zouden maar liefst 15.000 fietsers deelnemen aan één van de toertochten en 1.500 hardlopers aan de start staan van de 3de editie van de Obvion RUN. Dit jaar is alles anders en stilzitten kunnen wij als organisatie niet. Normaal zouden wij nu, enkele dagen voor het evenement, bijna 24/7 werken aan de voorbereidingen die sportevenementen als deze met zich meebrengen. Zo is het idee om virtueel te gaan ontstaan.”

Hago Limburgs Mooiste Virtueel

Wielrenners in het bezit van een smarttrainer kunnen vanaf zaterdag 6 juni de route van Hago Limburgs Mooiste Virtueel thuis fietsen, de 1ste maand gratis.
Door een samenwerking van de NTFU en BKool is een deel van de route gedigitaliseerd.
Daarnaast kunnen wielrenners dankzij deze samenwerking zelfs deelnemen aan 5 virtuele toertochten, de fietssport league.

“Doordat het echte evenement is afgelast kunnen wij als organisatie eindelijk eens zelf deelnemen aan Hago Limburgs Mooiste!” aldus Jesse. “Wij fietsen de virtuele rit dan ook LIVE met een deel van ons team op zaterdag 6 juni om 14:00 uur op het Burgemeester van Grunsvenplein, de start- en finishlocatie van Hago Limburgs Mooiste. Hierbij hopen wij nog vergezeld te worden door enkele prominenten. De huis DJ Marco Schiffeler, die eigenlijk voor de grote afterparty zou zorgen, komt ons aanmoedigen en draait op het plein opzwepende muziek. Uiteraard is de Limburgs Mooiste Ronde Miss van Eventief aanwezig. En de finishspeaker Paul Dolhain zal ons met zijn stimulerende woorden over de finish ‘lullen’.

Dit alles gaan wij in samenwerking met de Nieuwe NOR in Heerlen en Demo Productions live op facebook uitzenden. Zo kan iedereen, maar vooral de deelnemers, toch een beetje de Hago Limburgs Mooiste sfeer proeven. Een miniatuur Hago Limburgs Mooiste.”

Virtuele Obvion RUN

De deelnemers aan de Obvion RUN kunnen een maand lang tussen 7 en 28 juni de route van de 10 km van de Obvion RUN rennen. De route wordt één maand lang fysiek door de organisatie uitgepijld.
“Een leuke manier om te meten of de vele trainingsrondjes van de afgelopen lockdown periode voldoende zijn geweest om een wedstrijd te rennen”, zegt Jesse. “Na inschrijving ontvang je een digitaal startnummer en een unieke code voor de bijbehorende app. Deze app meet jouw prestatie. Een digitale ranglijst wordt bijgehouden en zal uiteindelijk leiden tot de top 3 bij de heren en dames. Uiteraard belonen we de winnaars. Elke deelnemer wordt beloond met een digitale goodiebag met vouchers van onder andere onze lokale ondernemers.”

Ook hier laat de organisatie de kans niet aan zich voorbijgaan om aan een eigen evenement deel te nemen. Jesse: “Op zondag 7 juni gaan wij zelf de beproeving aan en starten wij als 1ste deelnemer aan de 10 km van de virtuele Obvion RUN. Voor mij een persoonlijke uitdaging, want de 10km heb ik nog nooit gelopen. Samen met de ambassadeurs van de Obvion RUN, het team van Obvion Hypotheken en een team van de Loperscompany. En niemand minder dan Ricardo Floris zal ons laten zien wat hard rennen is.”
Ook deze lancering van de virtuele Obvion RUN wordt zondag 7 juni gedeeltelijk live uitgezonden op Facebook.

‘Virtueel sportief genieten met een zachte G’

Tot slot Jesse: “Het is voor ons team een enorme teleurstelling dat wij niet het complete evenement kunnen organiseren. Maar hoe leuk is het om eens ‘out of the box’ te denken. Het wordt ‘virtueel sportief genieten met een zachte G’. Natuurlijk gaan beide lanceringen plaats vinden volgens de richtlijnen van het RIVM. Mocht je een kijkje willen komen nemen, houd hier dan rekening mee.”

Meer informatie over beide virtuele evenementen: www.limburgsmooiste.nl / www.obvionrun.nl

Reacties