Vlindertuin Ridder Hoen Park in Hoensbroek per abuis gemaaid

Foto: Wikimedia

In de vlindertuin van het Ridder Hoen Park in Hoensbroek is gistermiddag iets helemaal mis gegaan. Het veld met ingezaaide bloemen, planten en struiken is helemaal gemaaid. Van de prachtige, net opkomende bloemetjes en plantjes is weinig meer over.
De aannemer die hiervoor verantwoordelijk is heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en zal zorgen voor herstel.

Vlindertuin

De Vlindertuin in het Ridder Hoen Park wordt beheerd door inwoners van Hoensbroek, in samenwerking met de Stichting The Butterfly House. Enige tijd geleden is het veld zorgvuldig ingezaaid en inmiddels begon er een prachtige bloemenzee te ontstaan. Het wachten was alleen nog op de vlinders.

Aannemer in de fout

Na ontdekking van de fout is de gemeente Heerlen direct in gesprek gegaan met de aannemer. Al snel bleek dat die niet heeft gehandeld volgens de aangeleverde tekeningen. Daarop staat duidelijk op welke plekken wel en op welke plekken niet moet worden gemaaid.
De aannemer wil graag iets doen om het goed te maken en heeft toegezegd nog deze week een ecoloog te benaderen. Deze zal in samenwerking met de beheerders een plan maken voor een nieuwe start.
De kosten komen voor rekening van de aannemer.

De gemeente zal al het mogelijke doen om de vlindertuin zo snel en goed mogelijk te herstellen en te behouden wat mogelijk is.

Reacties