Auteur Marguerita Le Roy uit Heerlen voltooit Midland-trilogie

Foto: Godijn Publishing

Lange treinreizen om op het werk te komen gecombineerd met een mp3-speler die vol staat met haar favoriete muziek, verschaffen Marguerita Le Roy (1981) meer dan genoeg ideeën voor een verhaal. Ideeën die ze in eerste instantie negeert, maar wanneer ze zich aan haar blijven opdringen, ontstaat geleidelijk de wens om een boek te schrijven. Maandenlang krabbelt ze alles neer wat er in haar opkomt en nadat ze orde heeft geschept in een chaos van notities, schrijft ze een ruwe versie van Midland.

Althans … van het eerste deel ervan.
Een te veel aan ideeën heeft ervoor gezorgd dat Marguerita zich genoodzaakt zag er een trilogie van te maken.
Naast het uitdenken en op papier zetten van de volgende delen, schrijft ze een kort verhaal dat wordt gepubliceerd in het tijdschrift Fantastische Vertellingen en werkt ze zo nu en dan aan een losstaand verhaal dat zich, in tegenstelling tot haar trilogie, weigert te laten sturen door een zorgvuldig uitgestippelde verhaallijn.

In 2017 debuteert ze met deel I en nu drie jaar later rondt ze de Midland-trilogie af met deel III.

Geen boeklancering

Het lanceren van een roman is een feestje, zeker als het het slotstuk van een trilogie betreft. Dit keer echter geen feestelijke boeklancering, maar als straks de coronacrisis voorbij is, zal Marguerita weer een graag geziene gast zijn op diverse boekenfeestjes.
Wel kun je de auteur “ontmoeten” op Facebook.

Midland

Midland – Het offer is een verhaal over moed, liefde en overgave. Een fantasy roman die vanaf heden verkrijgbaar is bij iedere (online) boekhandel.
De eerdere delen zijn goed ontvangen door de lezers en zijn ook te leen bij de bibliotheek.

Reacties