Adelante opent in Hoensbroek een afdeling voor post-IC coronapatiënten

Foto: Jonathan Vos Photography / Adelante Hoensbroek

Adelante heeft in de kliniek bij het revalidatiecentrum in Hoensbroek een hele afdeling ingericht voor post-IC coronapatiënten en voor medisch specialistische revalidatiepatiënten die het coronavirus hebben.
Vanaf vrijdag kunnen die patiënten opgenomen worden op deze volledig geïsoleerde afdeling.
Een speciaal team staat voor ze klaar.

Coronapatiënten

De coronapatiënten komen uit een aantal Limburgse ziekenhuizen waar ze op de Intensive Care (IC) niet meer beademd hoeven te worden. De opnamecriteria zijn geformuleerd en gecommuniceerd met de verwijzende ziekenhuizen.

IC’s ontlast

Door opname bij Adelante worden de IC’s in de regionale ziekenhuizen ontlast en kunnen de patiënten direct gaan revalideren. Vanwege vaak langdurige beademing hebben deze patiënten longschade opgelopen en is hun algemene conditie verslechterd. Bij Adelante kunnen zij die lichamelijke, maar ook geestelijke conditie weer opbouwen.

Coronateam

De verzorging en behandeling krijgen de patiënten van een speciaal coronateam dat onder meer bestaat uit verpleegkundigen, artsen, fysiotherapeuten en psychologen. Zij zijn afgelopen tijd bijgeschoold op een aantal medische en technische vaardigheden en getraind in het omgaan met beschermende maatregelen. Ze gaan werken in ploegendienst waar aparte roosters voor worden gemaakt die voor 24/7 zorg garanderen.
De afdeling biedt plaats aan 28 patiënten.

Reacties