Moedervlekken, tatoeëren en kunst komen samen in SCHUNCK

Foto: SCHUNCK

Op zondag 9 februari is er een live tattoo-sessie bij SCHUNCK in Heerlen. Tussen 11.00 en 16.30 uur laten voor-ingeschreven deelnemers een tattoo zetten van kunst-project Cartography.
De performance is gratis bij te wonen.

Moedervlekken

Voor het werk Cartography heeft kunstenaar Sanne Vaassen al haar moedervlekken genummerd, gefotografeerd en opgetekend in een archief.
Uit dit archief mag je als deelnemer een van de moedervlekken kiezen en die op je eigen lichaam laten tatoeëren. De vorm en de plek van de tattoo liggen vast en worden als exacte kopie aangebracht. Elke moedervlek wordt slechts één keer getatoeëerd door een professionele tatoeëerder. Elke tattoo wordt daarna gefotografeerd, de foto wordt ingelijst en toegevoegd aan de collectie SCHUNCK.

DepARTment STORE – 75 jaar beeldende kunst in Heerlen

Deze performance hoort bij de tentoonstelling depARTment STORE – 75 jaar beeldende kunst in Heerlen.
In deze collectietentoonstelling is het werk Cartography van Sanne Vaassen op dit moment in de museumzaal van SCHUNCK te zien.

Over Sanne Vaassen

Kunstenaar Sanne Vaassen (Sittard, 1991) studeerde Cum Laude af aan de Fine Art Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en won in 2016 de prestigieuze Parkstad Limburg Prijs, een stimuleringsprijs voor regionaal talent. Vaassen wil het onzichtbare zichtbaar maken en moet hiervoor telkens opnieuw een methode zien te ontdekken die perfect matcht met haar onorthodoxe concepten.
In Cartography onderzoekt zij de grondwetten die ten grondslag liggen aan onze identiteit met scherpe en persoonlijke observaties van de menselijke conditie, authentieke ideeën en een krachtige, maar gevoelige verbeelding.

Reacties