Heerlense fotograaf Marcel van Hoorn maakt ‘NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar’

Marcel van Hoorn - Mathieu van der Poel wint Amstel Gold Race, 2019.
Foto: Marcel van Hoorn

De foto van de Heerlense fotograaf Marcel van Hoorn van de op de grond liggende winnaar van de Amstel Gold Race 2019 is gekozen tot ‘NSP / Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar’.

Juryvoorzitter Michael Kooren zegt over de foto en fotograaf:

“De winnaar van de ‘NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het jaar’ is een fotograaf die in één foto laat zien wat vakmanschap en oog voor detail inhouden.
Hij heeft in de totale chaos van de finish van de Amstel Gold Race een indrukwekkende sprint achter de winnaar aan gemaakt en te midden van die chaos en stress een prachtige, emotionele foto van de winnaar weten te maken. Mathieu van der Poel ligt uitgewoond en huilend naast zijn fiets in totale ongeloof over deze magistrale overwinning. Een prachtig beeld gemaakt door Marcel van Hoorn, waardoor hij de terechte en onomstreden winnaar van de NSP/ZC Sportfoto van het jaar 2019 is geworden.”

Publieksprijs

De foto van Marcel van Hoorn is ook geselecteerd voor de publieksprijs. Daarbij kunt u op uw favoriete foto stemmen en bepaalt daarmee wie dit jaar de Zilveren Camera Publieksprijs wint.
Stemmen is mogelijk tot 22 maart 2020. Op die dag maakt Stichting De Zilveren Camera tijdens de finnisage van de Zilveren Camera tentoonstelling in Museum Hilversum de winnaar van deze publieksprijs bekend.
De winnaar ontvangt €1.500,- aan waardebonnen te besteden bij cameranu.nl. Bovendien maakt u bij deelname kans op één van de drie Canon Zoemini S camera’s.
U kunt hier uw stem uitbrengen.

Onderschrift foto en credits:

Marcel van Hoorn – Mathieu van der Poel wint Amstel Gold Race, 2019; 1e Prijs Sport enkel, NSP/ZC Sportfoto van het Jaar.

Reacties