Graf geopend in zoektocht naar sinds 1993 vermiste Tanja Groen

Foto: Coldcasekalender Politie

De politie heeft vandaag een graf geopend op het kerkhof aan De Beente in de Maastrichtse wijk Heugem na een nieuwe tip in de coldcasezaak Tanja Groen. De 18-jarige eerstejaarsstudente verdween in 1993 in de nacht van 31 augustus toen ze na een studentenfeestje in Maastricht terugfietste naar haar kamer in het Limburgse dorp Gronsveld.

Informatie

De politie liet weten ‘nieuwe en interessante informatie’ te hebben ontvangen over de plek waar het lichaam van Tanja Groen mogelijk begraven is. “De informatie leidde naar een graf op de begraafplaats van de Katholieke Kerk Heugem aan De Beente in Maastricht”, aldus de politie. Een van de graven aldaar is daarom open gemaakt.

Het onderzoek staat los van de overleden man die in het graf ligt. Deze heeft net als zijn nabestaanden niets met de verdwijningszaak te maken, aldus de politie. De nabestaanden geven medewerking aan het onderzoek aan het graf, dat de hele dag duurt.
De begraafplaats is woensdag afgesloten.

De familie van Tanja is op de hoogte gesteld maar niet aanwezig op de begraafplaats volgens Peter R. de Vries die de familie bijstaat.
“De familie wacht thuis af en zit enorm in spanning.”

Mogelijk scenario

Tanja Groen is op de avond van haar verdwijning in 1993 mogelijk vermoord en in een al gedolven graf gelegd. Dat zei Peter R. de Vries, die de familie bijstaat, tegen Radio 1.
“Het scenario is dat ze op de avond dat ze verdween is vermoord en door de dader in een vers gedolven graf is gelegd, waar de volgende dag een kist in is gegaan met een overledene en het graf is dichtgegooid”, zei De Vries die aanwezig is bij de opgraving op het kerkhof aan De Beente in Maastricht.

De politie kreeg de tip over de plaats waar de resten van Groen zouden liggen volgens de verslaggever enkele maanden geleden binnen. “Dat is onderzocht en dat werd uiteindelijk zo concreet dat ze nu zijn gaan graven.”

Reacties