Hectische derby Roda JC – MVV eindigt onbeslist: 2-2

Het bestuur van Roda JC Kerkrade plaatste een statement na afloop van de wedstrijd Roda JC-MVV.
Deze beladen Zuid-Limburgse derby werd vlak na aanvang ontsierd door vuurwerk van de supporters van Roda JC en moest tot tweemaal toe worden stilgelegd door de arbiter.

De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, nadat Ronald Alberg en Iké Ugbo in de 90ste en 91ste de 0-2 achterstand die daarvoor op het scorebord prijkte alsnog in een remise wisten om te buigen.

Statement Roda JC

Wij vinden het teleurstellend dat scheidsrechter Van Boekel het spel twee maal stil heeft moeten leggen omdat er vuurwerk werd afgestoken op de Koempeltribune.
Met de vierhoek hebben we besloten om het spel te laten hervatten op voorwaarde dat het niet nog een keer zou gebeuren. Het is enorm jammer dat een deel van de supporters het verpest voor de mensen die gewoon fijn naar een wedstrijd willen kijken in het stadion.
Gelukkig heeft zich in de tweede helft geen incident meer voorgedaan. De politie doet verder onderzoek en samen met het OM, Gemeente Kerkrade en Roda JC zal bekeken worden of, en zo ja welke maatregelen kunnen worden getroffen tegen de personen die verantwoordelijk zijn.
Een derby van dergelijke aard (Roda JC – MVV) wordt zeer grondig door alle ketenpartners tezamen voorbereid. Dit is nu ook het geval geweest. Tot voor het begin van de wedstrijd waren er geen aanwijzingen voor dit gedrag. De vier betrokken organisaties zullen nalopen hoe een en ander heeft kunnen gebeuren en wat daarmee gedaan kan worden.
Veiligheid in stadions is niet alleen een zaak van de overheid maar zeker ook van supporters. Iedereen vindt de mate van inzet van politie, beveiliging en andere diensten overdreven. Daarom wordt er gestreefd naar normalisatie van deze inzet. Het gedrag dat supporters vandaag hebben laten zien, draagt daar niet toe bij.

Reacties